L_I_S Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Witam, chcialem przestrzec Was przed kupowaniem w sklepie http://cnc-modellsport.de/ obojetnie czy zamawiacie do Polski czy na terenie Niemiec. Na wakacje w lipcu zamowilem u nich kilka kompletow smigiel i lozyska do silnikow Emax...jako zaplate wybralem "za pobraniem", bo zalezalo mi na czasie oraz pierwszy raz robilem zakupy w tym sklepie. Moj adres do konca wakacji byl w Monachium, ale do konca nie dostalem ani jednej paczki, a sprzedawca nie reagowal na moje emaile. Proby dodzwonienia sie wygladaly tak : sygnal dostepnosci przez kilka razy a potem nagle zajety przez godzine... Wczoraj na mejla dostalem ponaglenie do zaplaty poniewaz paczka nie zostala odebrana :crazy: w statusie paczki stoi, ze faktycznie listonosz byl z paczka.....13 GRUDNIA !!!! No i oczywiscie strasza dwoma serwisami sciagajacymi dlugi i wpisem do rejestru dluznikow. Sprawa dla prawnika, ale najpierw postanowilem skonsultowac sie z lepszym kumplem---google :wink: Okazuje sie, ze sporo osob zostalo w taki sposob wmanewrowanych w dziure i w efekcie koncowym straszonych...na kazdym prawie niemieckim forum jest wpis z przestroga o tym sklepie....na jednym udalo mi sie dowiedziec, ze ktos z forumowiczow skontaktowal sie z dwoma z tych firm, ktorymi straszono z tego sklepu i okazalo sie, ze oni nie maja zadnego kontaktu z takim sklepem oraz nigdy nie mieli....a wiec sklep nie dosc ze robi polowe klientow w h...a to jeszcze straszy klamiac... takze ujme to jak przeczytalem na kazdym prawie forum w Niemczech : Haende weg !!! :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtass_nt Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Ja kiedyś kupiłem śmigła i wybrałem opcję zapłaty PayPalem. No ale nic mnie nigdzie nie przekierowało do zapłaty a zamówienie poszło. No więc pisze do nich maila- jaki mają mail do paypala bo chciałem zapłacić. Przepraszamy ale w chwili obecjen jedyna forma zapłaty to przelew bankowy. yyyyyyy a na głownej stronie było jak byk- We accept PayPal! Wiec im napisalem żeby mi anulowali zamówienie bo wprowadzili mnie w błąd. Przez kilka miesięcy dostawałem informację o tym żebym zapłacił itp. W końcu coś postraszyli mnie jakimiś czynnościami prawnymi. A ostatecznie dali sobie chyba spokój bo przestałem im tłumaczyć gdzie tkwi problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.