JarekF Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Witam. Poszukuję opini i info od kogoś kto wie jak podłączyć laptopa do TV. Chodzi mi o podłączenie pod normalny telewizor z gniazdem SCART. Czy są specjalne kable do tego celu. Z jednej strony wtyczka komputerowa, lub USB, a zdrugiej SCART.
Adam_Max Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Podstawowe pytanie czy laptop ma TV-OUT.
JarekF Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2010 W telewizorze mam taki TVport jak na powyższym zdjęciu z gniazdem nr.4, zaś w laptopie tylko USB i taki wtyk jak na tej tylnej ściance - Port VGA:
krzysiek.riese Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 niestety o ile mi wiadomo w takiej konfiguracji nie podłączysz łapka do tv bo te gniazdo vga to jest wyjście na monitor, rzutnik i tym podobne,. pozostaje jeszcze pytanie czy chcesz to podłączyć żeby zgrać jakiś program z tv czy żeby telewizor robił za monitor. jeżeli to drugie to będzie to wykonalne natomiast jak te 1 to raczej nie. niech się ktoś z informatyków wypowie ale takie moje danie.
qba Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Witam. Poszukuję opini i info od kogoś kto wie jak podłączyć laptopa do TV. Chodzi mi o podłączenie pod normalny telewizor z gniazdem SCART. Czy są specjalne kable do tego celu. Z jednej strony wtyczka komputerowa, lub USB, a zdrugiej SCART. http://allegro.pl/podlacz-tv-do-pc-konwerter-vga-dsub-euro-hit-i1352820387.html tylko to moze być kiepawa jakość
false Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Poszukaj: Konwerter VGA -> SCART, ok 70 zł Konwerter VGA -> svideo ok 100 zł Grand Hand View III koszt ok 140 zł
JarekF Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2010 niestety o ile mi wiadomo w takiej konfiguracji nie podłączysz łapka do tv bo te gniazdo vga to jest wyjście na monitor, rzutnik i tym podobne,. pozostaje jeszcze pytanie czy chcesz to podłączyć żeby zgrać jakiś program z tv czy żeby telewizor robił za monitor. jeżeli to drugie to będzie to wykonalne natomiast jak te 1 to raczej nie. niech się ktoś z informatyków wypowie ale takie moje danie. Chcę, aby TV robił za monitor.
Piotrek9932 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Chcę, aby TV robił za monitor.Ja to robię tak :1) Kablem ze złączami DB9 (obustronnie) od monitora. 2) Tak jak przedstawia rysunek wklejony przez Adam_Max. (dużo niższa jakość w porównaniu do metody nr 1)
KRUUP Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Z S-VIDEO/SCART Ale jakość bedzie kiepska. Ale za to kabelek bardzo tani:)
meloow Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 tu masz 9.99zł http://allegro.pl/pc-laptop-z-tv-vga-svga-na-s-video-rca-adapter-vat-i1357134948.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.