JarekF Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Witam. Poszukuję opini i info od kogoś kto wie jak podłączyć laptopa do TV. Chodzi mi o podłączenie pod normalny telewizor z gniazdem SCART. Czy są specjalne kable do tego celu. Z jednej strony wtyczka komputerowa, lub USB, a zdrugiej SCART. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Podstawowe pytanie czy laptop ma TV-OUT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 W telewizorze mam taki TVport jak na powyższym zdjęciu z gniazdem nr.4, zaś w laptopie tylko USB i taki wtyk jak na tej tylnej ściance - Port VGA: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 niestety o ile mi wiadomo w takiej konfiguracji nie podłączysz łapka do tv bo te gniazdo vga to jest wyjście na monitor, rzutnik i tym podobne,. pozostaje jeszcze pytanie czy chcesz to podłączyć żeby zgrać jakiś program z tv czy żeby telewizor robił za monitor. jeżeli to drugie to będzie to wykonalne natomiast jak te 1 to raczej nie. niech się ktoś z informatyków wypowie ale takie moje danie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Witam. Poszukuję opini i info od kogoś kto wie jak podłączyć laptopa do TV. Chodzi mi o podłączenie pod normalny telewizor z gniazdem SCART. Czy są specjalne kable do tego celu. Z jednej strony wtyczka komputerowa, lub USB, a zdrugiej SCART. http://allegro.pl/podlacz-tv-do-pc-konwerter-vga-dsub-euro-hit-i1352820387.html tylko to moze być kiepawa jakość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Poszukaj: Konwerter VGA -> SCART, ok 70 zł Konwerter VGA -> svideo ok 100 zł Grand Hand View III koszt ok 140 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 niestety o ile mi wiadomo w takiej konfiguracji nie podłączysz łapka do tv bo te gniazdo vga to jest wyjście na monitor, rzutnik i tym podobne,. pozostaje jeszcze pytanie czy chcesz to podłączyć żeby zgrać jakiś program z tv czy żeby telewizor robił za monitor. jeżeli to drugie to będzie to wykonalne natomiast jak te 1 to raczej nie. niech się ktoś z informatyków wypowie ale takie moje danie. Chcę, aby TV robił za monitor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Chcę, aby TV robił za monitor.Ja to robię tak :1) Kablem ze złączami DB9 (obustronnie) od monitora. 2) Tak jak przedstawia rysunek wklejony przez Adam_Max. (dużo niższa jakość w porównaniu do metody nr 1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Z S-VIDEO/SCART Ale jakość bedzie kiepska. Ale za to kabelek bardzo tani:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 tu masz 9.99zł http://allegro.pl/pc-laptop-z-tv-vga-svga-na-s-video-rca-adapter-vat-i1357134948.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.