Jacqubes Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Postanowiłem wgłębić się nieco w temat LI-ION'ów. Zaletą w nich jest jak wiadomo stosunek masy do pojemności. Ale jak jest z prądem ? Chciałbym zakupić sobie kilka baterii od laptopa, rozbebeszyć polutować pakiety, zrobić prostą ładowarkę do Li-onków i gitara Tylko zastanawiam się jak to jest z pradem. Jedni twierdzą, ze sie kompletnie nie nadaje jako bateria (tak, tak dobrze napisałem bateria ) zasilania napędu. Według róźnych doświadczeń celki dają rade z prądami 3-8A. Czyli wg. tego do 1CD i pakietu 2S było by w sam raz. Czy ktoś z was śmiga na Li-ionkach z lapatopa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 zrób 2s2p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Na stronie LarsaD jest prosta ładowara do tych pakietów (w dziale warsztat) Może się przydac taki pikuś :] http://www.flyrc.up.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Dadzą rade ale tylko z małym obciazeniem pow. nosnej ... Do modeliku max 300g sie nadadza .. oczywiście nie 3D Ładowarka opisana niedawno na tym forum .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 ja zrobiłem kiedys 2 pakiety LI-jin 3s1, jeden wykonczylem pobierajac z niego zbyt duzy prad (około 8A), drugi zas do dzis smiga w nadajniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 a czy bateria taka jak na obrazie, nadawałaby się na demontarz ? Nie wiem jakich powinno sie używać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Raczej tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 a jak to "rozbebeszyć" poprostu śrubokręt pomiedzy i walnąć młotkiem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.