Jacqubes Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Postanowiłem wgłębić się nieco w temat LI-ION'ów. Zaletą w nich jest jak wiadomo stosunek masy do pojemności. Ale jak jest z prądem ? Chciałbym zakupić sobie kilka baterii od laptopa, rozbebeszyć polutować pakiety, zrobić prostą ładowarkę do Li-onków i gitara Tylko zastanawiam się jak to jest z pradem. Jedni twierdzą, ze sie kompletnie nie nadaje jako bateria (tak, tak dobrze napisałem bateria ) zasilania napędu. Według róźnych doświadczeń celki dają rade z prądami 3-8A. Czyli wg. tego do 1CD i pakietu 2S było by w sam raz. Czy ktoś z was śmiga na Li-ionkach z lapatopa ?
TEQ Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Na stronie LarsaD jest prosta ładowara do tych pakietów (w dziale warsztat) Może się przydac taki pikuś :] http://www.flyrc.up.pl/
ertman_176 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Dadzą rade ale tylko z małym obciazeniem pow. nosnej ... Do modeliku max 300g sie nadadza .. oczywiście nie 3D Ładowarka opisana niedawno na tym forum ....
Artur Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 ja zrobiłem kiedys 2 pakiety LI-jin 3s1, jeden wykonczylem pobierajac z niego zbyt duzy prad (około 8A), drugi zas do dzis smiga w nadajniku
Jacqubes Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 a czy bateria taka jak na obrazie, nadawałaby się na demontarz ? Nie wiem jakich powinno sie używać.
Jacqubes Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 a jak to "rozbebeszyć" poprostu śrubokręt pomiedzy i walnąć młotkiem ??
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.