bogusław Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum, pragnę powitać wszystkich jego użytkowników. Nazywam się Bogusław Mamczarz, mieszkam w Mielcu. Modelarstwo wyssałem z mlekiem rodziców (jakieś 42 lata temu ), i jak to w życiu bywa, moje zamiłowanie do modelarstwa rosło wraz ze mną . Napiętnowany znamieniem Taty instruktora poszedłem w jego ślady i głównym moim hobby stało się wyżej wspomniane. Długie lata kleiłem redukcyjne modele plastikowe głównie samolotów w skali 1:48 (kolekcja od mig-15 do su-37). Kilka lat temu (będzie z 10 lat), postanowiłem wyjść z zacisza domowego, na tak zwaną zieloną trawę i zacząć latać modelami RC. I chyba jak większość modelarzy popełniłem swój pierwszy model RC (był nim oczywiście Wicherek 25, jak opisuje W. Schier (szybko i łatwo się buduje), uzbrojony w silnik MVVS 2.5-G7 (silnik przystosowany był do napędu modeli szybkich, lata 70)) pięknie oklejony folią ORACOVER stanął na starcie , gaz do dechy i w górę nogi mi się trzęsły jak na pierwszym szkolnym przedstawieniu, wszystko to trwało jakieś 12 min, a latałem jeszcze z wrażenia jakieś 2 godziny. Nie ukrywam że jest to mój najukochańszy model i latam nim jak tylko czas mi na to pozwala. Poza Wicherkiem, posiadam w swoim Hangarze kilka modeli elektryków. Obecnie jestem na etapie budowy konstrukcyjnego modelu RWD-5 o rozpiętości około 1200 mm, w planach Hawker Tempest Mk. V w skali 1:10 myślę że nie będzie to redukcja. Zawodowo pracuje jako mechanik lotniczy w EADS PZL- ZUA w Mielcu, prowadzę zajęcia z młodzieżą w modelarni szkolnej. To się rozpisałem :oops: pozdrawiam raz jeszcze wszystkich forumowiczów i do spotkania Bogusław. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Witamy bardzo serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Witaj na forum! Miłej zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Witam! Podejrzewam że z takim zawodem będzie ciężkie życie na forum :mrgreen: Ale to i chyba dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Witam Bogusławie bardzo serdecznie! Wreszcie jakiś krajan się tutaj ujawnił Ciekawe czy także p. Zygmunt Osak także tutaj zagląda? Myślę, że będzie Ci u nas dobrze, a i my nie omieszkamy Cię dręczyć pytaniami o rady i opinie. Witaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.