Konrad65 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 A jednak za słaby regulator kiedy wrzucam gaz na max to silnik się zatrzymuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon horyczny Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 moim skromnym zdaniem przedewszystkim cos jest nie tak z wywazeniem... taki model nawet z wylaczonym silnikiem powinien poleciec dalej :wink: (tak mi sie przynajmniej wydaje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jeżeli masz regler 18A to spokojnie powinien polecieć , 18A to prąd ciągły a chwilowy moze być większy. Sprawdź pakiet , sprawdź ilość cell zaprogramowaną w reglerze. Nie ma siły żeby nie poleciał na takim reglerze i na tym śmigle. Modelem z depronu o rozp 1m i wadze około 700g latałem na 7xni-cd 650mah reglerze 25A i śmigle 10x5, 11x4 . Potem zmieniłem na lipola 3s 1300mAh 10C . Prąd pobierany przez silnik nie przekraczał 12-13A a model szedł w górę po kącie 45st. Jeszcze raz napiszę, sprawdź ilość cell i typ pakietu zaprogramowany w reglerze oraz jakość pakietu. Na śmigle 8x6 i pakiecie 3S ten silnik powinien osiągnąć bardzo wysokie obroty a słuchając go na filmie mam wrażenie że ledwo kręci śmigłem. Wyłączanie się silnika może świadczyć o źle zaprogramowanej ilości cel a co za tym idzie źle ustawionym Cut Off . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Sam już nie wiem sprawdziłem i raczej wszystko się zgadza pakiet chyba jest dobry nie jest napuchnięty ipt ale silnik się jakoś zawiesza kiedy dodam mało gazu to nie chcę wystartować i słychać dźwięk taki jak słyszę po włączeniu zalania do regulatora może regulator się popsuł od zimna i wtedy kiedy latałem dostało się do niego trochę śniegu trochę w śniegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 A ja bym powiedzial że coś przekombinowałeś z ustawieniami regulatora. Z resztą patrząc na Twoje wcześniejsze wypowiedzi miałeś z nim problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 No właśnie miałem problem z tym czy dobrze zaprogramowałem typ baterii bo w instrukcji jest napisane ,że jedno beep odpowiada za tryb Li-Po i tak wybierałem a na dole było napisane ,że że jedno długie beep ,które usłyszymy przy włączaniu regulatora oznacza Li-Po a tak nie było były trzy długie beep i jeden kolega z forum napisał mi że jest na odwrót i ,że powinienem zrobić na odwrót i zaprogramować Ni-MH i tak zrobiłem i dotąd wszystko grało aż do pierwszych lotów :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Powiem w ten sposób: śmigło 10x4,7 , ten silnik co masz , do tego regler 18A i pakiet 1750mAh 3s powinien ciągnąć w górę model o wadze 650g niemal pionowo. Jak masz miernik to podepnij do pakietu i sprawdź napięcie pod obciążeniem ale czytając w Twojej wypowiedzi "chyba jest dobry" podejrzewam że chyba jest w nie najlepszej kondycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 To może przez tą ładowarkę e-sky kiedy raz ładowałem to pakiet spuchł sprawdziłem miernikiem ale napięcie nie przekroczyło 12,4 V a potem pakiet wrócił do swojego poprzedniego stanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Masz jeszcze jakieś inne pakiety w domu prócz tego 1750mAh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jeszcze tylko pakiet od lama V3 7.4V 800mAh 2-cell 10c . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jak sprawny to spróbuj na nim , jak zużyty to kup nowy pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 A jednak chyba mój rihno 1750 jest do wyrzucanie napięcie wynosi tylko około 7V a chcąc ładować go swoją ładowarką świecą się wszystkie diody co oznacza błąd to się nalatałem na nowym pakiecie :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 to nowy pakiet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 No dobra spróbowałem z tym moim pakiet e-sky i wszystko działa kiedy daje gazu na max silnik się nie zatrzymuje i wydaje mi się ,że ma większego kopa niż przedtem, ale kiedy włączam silnik na początku to jakiś ni dziwnie szarpie :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Pierwsze to sprawdź pakiet. Mierniczek w dłoń i mierz każdą celę na złączu balansera. Napięcie nie powinno być niższe niż 3V. Może masz rozładowany pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Wstyd mi się pytać :oops: ale jak to dokładnie zrobić plus do ? a minus do ? Ale sęk w tym ,że ładowarka nie chce ładować pakietu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Szarpanie silnikiem to znak, że brakuje jednej fazy (jeden gold nie kontaktuje, lub raz kontaktuje, a raz nie.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 A czy podłączasz do łądowarki oba kable z pakietu, bo może dlatego pakiet nie chce sie ładować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Szarpanie silnikiem to znak, że brakuje jednej fazy (jeden gold nie kontaktuje, lub raz kontaktuje, a raz nie.) Niekoniecznie to ale może być to jedna z przyczyn. Poczekajmy na próbę z naładowanym pakietem. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Dobra przylutowałem jeszcze raz konektory i już nie szarpie silnikiem.No a z tym pakiet to już próbowałem kilka razy i za każdy razem wykrywa błąd a jaka ładuje ten swój pakiecik e-sky to wszystko jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.