Gość slawekmod Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Pamiętaj o wyważeniu modelu, po mocnym wyrzuceniu z ręki (równoległym do ziemi) model powinien szybować. Stery oczywiście na zero. Jeżeli zadziera do góry to znaczy że ma za bardzo z tyłu SC, jak pochyla przód oznacza że ma za bardzo przedni SC. Biorę za pewnik że kąty zaklinowania skrzydła i stateczników są ok. Jak wyregulujesz SC i model będzie poprawnie szybował to przy lotach silnikowych zobaczysz czy trzeba wyregulować skłon i odchylenie osi ciągu silnika w bok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Wykłon i skłon wygląda u mnie tak http://img812.imageshack.us/i/dsc09246d.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 To czy jest ok będziesz mógł stwierdzić po pierwszym czy drugim locie. Nie zawsze pokrywa się to z planami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 No dobra to zobaczymy albo w czwartek albo w święta postaram się go oblatać na tym pakieciku e-sky a potem zobaczymy co dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ale jednak szarpie silnikiem tak jak by o coś zahaczał jak się go już rozpędzi to jest ok a czasami silnik się zawiesza i loguje się od nowa :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Podepnij miernik równolegle do zasilania reglera z pakietu. Dla mnie to kuleje pakiet (już drugi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Sprawdziłem napięcie wynosi 7.8V podczas pracy oraz w stanie spoczynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Naładowany 2S to 8,4V więc poszukaj dobrego lipola ewentualnie dobrej ładowarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Kurde ciężko będzie :cry: nie widzę sensu kupować nowego pakietu skoro nie mam ładowarki oraz kasy na nią :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 No cóż, bez tego nie porządzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Naładowałem go i napięcie wynosi 8.3 V ? I sprawdziłem celle w tym rihno i druga cela wynosi tylko 0.8V pierwszy wynosi 4 V a trzecia 3.9 czyli pakiet popsuty ? to na pewno przez tą ładowarkę :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Druga cela w rhino do wystrzału, zapewne dlatego pozostałe nie uzyskały wymaganych 4,2. Możesz przerobić na 2C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Jak to zrobić ? Ale jest szansa kolega jarro http://www.pfmrc.eu/profile.php?mode=viewprofile&u=3162 powiedział ,że mi ofiaruje pakiet rihno 1550 mAh 2cele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Kurcze a z tym e-sky też szarpie a może to nie wina pakietu tylko coś z silnikiem albo regulatorem silnik na początku chcę wystartować ale no może i tak jak by o coś zahaczał może to wina silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 A może masz naderwane uzwojenie w silniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Raczej nie , jak patrzę na silnik wszystko jest na swoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Sory za podwójny post. Jednak w silniku w jednym miejscu było przerwane uzwojenie to kupiłem nowy tej samej firmy black mount 1400KV ,a co do tamtej ładowarki okazało się ,ze porostu jedna ścieżka się przerwała ta od złącza balansera i to pewnie dlatego nie mogło naładować do końca i dlatego migała cały czasz teraz to naprawiłem i jest ok może wkrótce spróbuje go oblatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Silnik rozbierz i zlutuj uzwojenie, jeżeli jest naderwane tylko przy wyprowadzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Ono jest urwanie na zewnątrz a silnik już dawno rozebrałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.