Skocz do zawartości

TOTO-0 pierwsze loty problem

Konrad65

Rekomendowane odpowiedzi

Gość slawekmod
Opublikowano

Pamiętaj o wyważeniu modelu, po mocnym wyrzuceniu z ręki (równoległym do ziemi) model powinien szybować. Stery oczywiście na zero. Jeżeli zadziera do góry to znaczy że ma za bardzo z tyłu SC, jak pochyla przód oznacza że ma za bardzo przedni SC. Biorę za pewnik że kąty zaklinowania skrzydła i stateczników są ok. Jak wyregulujesz SC i model będzie poprawnie szybował to przy lotach silnikowych zobaczysz czy trzeba wyregulować skłon i odchylenie osi ciągu silnika w bok.

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość slawekmod
Opublikowano

To czy jest ok będziesz mógł stwierdzić po pierwszym czy drugim locie. Nie zawsze pokrywa się to z planami.

Opublikowano

No dobra to zobaczymy albo w czwartek albo w święta postaram się go oblatać na tym pakieciku e-sky a potem zobaczymy co dalej :)

Opublikowano

Ale jednak szarpie silnikiem tak jak by o coś zahaczał jak się go już rozpędzi to jest ok a czasami silnik się zawiesza i loguje się od nowa :?:

Gość slawekmod
Opublikowano

Podepnij miernik równolegle do zasilania reglera z pakietu. Dla mnie to kuleje pakiet (już drugi)

Gość slawekmod
Opublikowano

Naładowany 2S to 8,4V więc poszukaj dobrego lipola ewentualnie dobrej ładowarki.

Opublikowano

Naładowałem go i napięcie wynosi 8.3 V ? I sprawdziłem celle w tym rihno i druga cela wynosi tylko 0.8V pierwszy wynosi 4 V a trzecia 3.9 czyli pakiet popsuty ? to na pewno przez tą ładowarkę :evil:

Gość slawekmod
Opublikowano

Druga cela w rhino do wystrzału, zapewne dlatego pozostałe nie uzyskały wymaganych 4,2. Możesz przerobić na 2C.

Opublikowano

Kurcze a z tym e-sky też szarpie a może to nie wina pakietu tylko coś z silnikiem albo regulatorem silnik na początku chcę wystartować ale no może i tak jak by o coś zahaczał może to wina silnika ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sory za podwójny post. Jednak w silniku w jednym miejscu było przerwane uzwojenie to kupiłem nowy tej samej firmy black mount 1400KV ,a co do tamtej ładowarki okazało się ,ze porostu jedna ścieżka się przerwała ta od złącza balansera i to pewnie dlatego nie mogło naładować do końca i dlatego migała cały czasz teraz to naprawiłem i jest ok może wkrótce spróbuje go oblatać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.