Chriss Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jako że zbliżamy się do najbardziej uroczystych świąt w roku wiele osób próbuje kupić swoim bliskim coś wspaniałego. Wiele z nich kupuje różne rzeczy elektroniczne, modelarskie ;p itp. niektórzy jednak kupują komuś psa. Wiele z nich już niedługo po świętach zostaje wyrzucona z domu lub zabita. Jest wiele tysięcy takich przypadków w POLSCE i nie wiemy ile na świecie. Zamieszczam krótki filmik uświadamiający właśnie tą idee. Film nie jest zbyt drastyczny. Ma on w sobie duzy przekaz. Nie zawiera brutalnych scen. Proszę o zamieszczenie tego filmiku na różnych forach i innych stronach by chociaż za pomocą tego filmu choć jedno istnienie przeżyło. Dziękuję za ewentualną pomoc. Życzę miłych i spokojnych świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Masz 16 lat i rozumiesz takie problemy. Aż się miło robi jak się to czyta Pewnie zostałeś wychowany z psem w domu lub innym zwierzątkiem? Jeśli nie to brawa dla rodziców za to, że umieli Ci wytłumaczyć ten ważny problem o jakim piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zwróciłeś tutaj uwagę właśnie na te prezenty... zwierzęta na prezent? Paranoja :roll: 90% takich zwierząt, które kupowane są dla głównie dzieci im się nudzi po paru miesiącach, może wcześniej gdy pies potrzebuje opieki, wydawania pieniędzy na normalne zabiegi i zastrzyki. Osobiście jestem zdania, że zwierzęta nie powinny byc podarunkiem na prezent, przed zakupem obojętnie jakiej żywej istoty trzeba zapoznac się z wymaganiami, przygotowac odpowiednie warunki i zastanowic się czy na pewno jest się w stanie zapewnic mu 100% opieki. Dodam jeszcze od siebie, że najlepiej brac zwierzęta ze schroniska. Jest tyle bezdomnych zwierząt, które czekają od miesięcy/lat na kochającego właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 trzeba zapoznac się z wymaganiami, przygotowac odpowiednie warunki i zastanowic się czy na pewno jest się w stanie zapewnic mu 100% opieki. I to jest 1000% prawdy. Sam wychowałem się przy psie (jak miałem 5/6 lat to mogłem zostać sam w domu tylko był jeden warunek... pies zostaje ze mną ) i jeśli będę nadal miał warunki i czas aby się nim zająć i wyprowadzać na spacer to będę go miał. Lecz jeśli mam być w pracy do późnych godzin a pies przez cały dzień sam w domu to wolę już go niemieć. Przecież to mordęga dla psa. No chyba ,że ktoś ma własne podwórko gdzie pies może biegać do woli to dużo mięska w misce i drugi pies do koleżeństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Dodam jeszcze od siebie, że najlepiej brac zwierzęta ze schroniska. Jest tyle bezdomnych zwierząt, które czekają od miesięcy/lat na kochającego właściciela. Potwierdzam jest to dobry zwyczaj albo jakby to nazwać hmm dobre postanowienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Masz 16 lat i rozumiesz takie problemy. Aż się miło robi jak się to czyta Pewnie zostałeś wychowany z psem w domu lub innym zwierzątkiem? Jeśli nie to brawa dla rodziców za to, że umieli Ci wytłumaczyć ten ważny problem o jakim piszesz. Tak masz rację. Miałem psa rasy golden retriver. Od lat 11 mam Yorka oraz od 2 lat chomika. Takie małe domowe zoo ;p. Tak przez pierwszy rok jak miałem yorka(miałem chyba z 6 lat) nie tolerowałem psa w domu no ale jak widać się to zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_b_ Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Od lat 11 mam Yorka oraz od 2 lat chomika Generalnie obydwa te zwierzęta nie różnią się zbyt dużo... Właściwie można powiedzieć, że masz dwa chomiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 http://demotywatory.pl/2430695/Nie-badz-katem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Tak do tego demotywatora też się odwoływałem choć nie w załączniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.