Jump to content

Nokia n97

rabbitlkr

Recommended Posts

Jako, że na forum kryją się specjaliści różnych profesji to mam pytanko odbiegające lekko od modelarstwa.

Od jakiegoś czasu jestem prze szczęśliwym posiadaczem Noki n97 ale ostatnio na przeciw memu szczęściu wyszedł problem z ładowaniem. Po podłączeniu ładowarki chwile ładuje po czym wyświetla komunikat "nie ładuje". Odłączenie i podłączenie powoduje ponowne rozpoczęcie ładowania. Zanim wbije pełną baterie zdarzy się to czasami parę razy a czasem paredziesiąt. Jednak bateria mimo, że wskaźnik pokazuje pełne naładowanie ledwo wystarcza na dzień pracy telefonu i to bez szczególnego żyłowania. Na innej ładowarce problem bez zmian.

Jakieś pomysły?

Niestety pracuje w tych samych godzinach co wszystkie punkty naprawy tel w moim wesołym, zaśnieżonym miasteczku. Dlatego zanim uruchomię machinę przekazywania telefonu osobom trzecim i tłumaczenia im tak żeby potrafiły wytłumaczyć problem osobom czwartym wole sprawdzić wszystkie domowe metody;)

Telefon wrócił z serwisu. Miła pani stwierdziła, że to była ewidentna ingerencja cieczy. Koszt naprawy 70zł.

Co prawda telefon nie pływał u mnie ani razu. Zrzucam winę na pogodę. Często go przenoszę z mrozu do ciepła i może to przez to. Grunt, że śmiga;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.