Skocz do zawartości

czy mozna latac w niskich temp

malymax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, panowie mam takie pytanko to moja pierwsza zima z heli i np przy temp -5 jak bym sobie powisial moim beltem czy nic sie nie stanie ze wzgledu na temp :)

Opublikowano

Niby latają, ale ktoś już wspominał o spowolnionej pracy niektórych serw, szczególnie tańszych, co w przypadku samolotu może nie jest tak ważne.. w przypadku modelu helikoptera może być przyczyną rozbicia modelu.

Opublikowano

Przecież o tym czy serwa będą pracowały normalne dowiesz się przed startem.. bez obaw, sprawdź i lataj.

Opublikowano

U nas na forum był przypadek oblodzenia wirnika i łopat w heli, co prawda nie takim i nie wiem w jakiej temperaturze ale jednak:

LINK

Opublikowano

Nie polecam ci latać przy tak niskich temperaturach na wolnej przestrzeni. Jeden z kolegów opisał istotny problem dotyczący serw i radzę posłuchać.. Poza tym nie każde żyro dobrze znosi niskie temperatury. Poza tym kruchość plastiku i szybsze "zużywanie" się pakietów.

Twoja wola..

Opublikowano

Ja latam każdym moim heli(od rexa 250 poprzez 450, belta cp,mini titana, rexa 500 do rexa 600) przy temp. nie spadającej poniżej -10-12 stopni i nie odczułem żadnych skutków ubocznych( nie licząc szybciej zdychającego aku). Ostatnio nawet na błoniach złapał mnie śnieg ale wylatałem jeszcze 2 pakiety rexem 600 i nic złego się nie działo:)

Opublikowano

W niedziele latałem cessna i moje cyfrowe mikro serwo esky po kilu minutach lataniach ustawilo sie na neutrum i ani drgnelo. Zaczeło dopiero odpowiadac po odlaczeniu i ponownym podlaczeniu do odbiornika. Dobrze ze to ster kierunku wiec moglem bez niego latac :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.