malymax Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 witam, panowie mam takie pytanko to moja pierwsza zima z heli i np przy temp -5 jak bym sobie powisial moim beltem czy nic sie nie stanie ze wzgledu na temp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Nic się nie stanie, koledzy z Krakowa latają cały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Niby latają, ale ktoś już wspominał o spowolnionej pracy niektórych serw, szczególnie tańszych, co w przypadku samolotu może nie jest tak ważne.. w przypadku modelu helikoptera może być przyczyną rozbicia modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymax Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 no nie mam drogich serw ale pakiety juz naladowane i ide mimo to probowac, napisze czy byl kret cz nie po oblotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Przecież o tym czy serwa będą pracowały normalne dowiesz się przed startem.. bez obaw, sprawdź i lataj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 U nas na forum był przypadek oblodzenia wirnika i łopat w heli, co prawda nie takim i nie wiem w jakiej temperaturze ale jednak: LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Nie polecam ci latać przy tak niskich temperaturach na wolnej przestrzeni. Jeden z kolegów opisał istotny problem dotyczący serw i radzę posłuchać.. Poza tym nie każde żyro dobrze znosi niskie temperatury. Poza tym kruchość plastiku i szybsze "zużywanie" się pakietów. Twoja wola.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ja latam każdym moim heli(od rexa 250 poprzez 450, belta cp,mini titana, rexa 500 do rexa 600) przy temp. nie spadającej poniżej -10-12 stopni i nie odczułem żadnych skutków ubocznych( nie licząc szybciej zdychającego aku). Ostatnio nawet na błoniach złapał mnie śnieg ale wylatałem jeszcze 2 pakiety rexem 600 i nic złego się nie działo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymax Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 no nie zdazylem polatac bo snieg zaczol sypac, ale jutro chociarz raz sprobuje bo kusi A nie mam modelu zeby w domu sie pobawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larith Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 W niedziele latałem cessna i moje cyfrowe mikro serwo esky po kilu minutach lataniach ustawilo sie na neutrum i ani drgnelo. Zaczeło dopiero odpowiadac po odlaczeniu i ponownym podlaczeniu do odbiornika. Dobrze ze to ster kierunku wiec moglem bez niego latac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.