Jump to content

czy mozna latac w niskich temp

malymax

Recommended Posts

Niby latają, ale ktoś już wspominał o spowolnionej pracy niektórych serw, szczególnie tańszych, co w przypadku samolotu może nie jest tak ważne.. w przypadku modelu helikoptera może być przyczyną rozbicia modelu.

Nie polecam ci latać przy tak niskich temperaturach na wolnej przestrzeni. Jeden z kolegów opisał istotny problem dotyczący serw i radzę posłuchać.. Poza tym nie każde żyro dobrze znosi niskie temperatury. Poza tym kruchość plastiku i szybsze "zużywanie" się pakietów.

Twoja wola..

Ja latam każdym moim heli(od rexa 250 poprzez 450, belta cp,mini titana, rexa 500 do rexa 600) przy temp. nie spadającej poniżej -10-12 stopni i nie odczułem żadnych skutków ubocznych( nie licząc szybciej zdychającego aku). Ostatnio nawet na błoniach złapał mnie śnieg ale wylatałem jeszcze 2 pakiety rexem 600 i nic złego się nie działo:)

W niedziele latałem cessna i moje cyfrowe mikro serwo esky po kilu minutach lataniach ustawilo sie na neutrum i ani drgnelo. Zaczeło dopiero odpowiadac po odlaczeniu i ponownym podlaczeniu do odbiornika. Dobrze ze to ster kierunku wiec moglem bez niego latac :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.