leito1610 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Stałem się posiadaczem modelu górnopłata o takich parametrach i budowie Fliper model making Konstrukcja: W całości balsowa. Sterowanie - sterem wysokości, kierunku, lotkami i obrotami silnika. Dane Techniczne: * Rozpiętość - 1000 mm * Długość - 850 mm * Powierzchnia skrzydeł - 22 dm2 * Profil skrzydła - B 50 - 15% * Masa startowa - 650g * Silnik - klasy 400 ze śmigłem i kołpakiem * Akumulator - NiMH 1500 mAh * Regulator - JES 110 - 11A Model kupiłem niedokończony , w komplecie był silnik, na jego korpusie jest napis sugerujący, że to jest silnik klasy 380' , a śmigło jest małe 6x4 czy ,czy model ma szanse polecieć z takim silnikiem i śmigłem ? Kolejne moje pytanie jest takie ,mam pakiet carson li-pol 1000 mah 7.4 12c czy mógłby on mieć zastosowanie w tym modelu ? Proszę o pomoc bo średnio się orientuje w temacie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 czy model ma szanse polecieć z takim silnikiem i śmigłem ?Ma szanse.czy mógłby on mieć zastosowanie w tym modelu ?. Teoretycznie mógłby, ale on ma napięcie 7,4V, a dedykowany pakiet 7-8 cel NiXX ma 8,4-9,6V, więc sam rozumiesz - mniejsze napięcie - mniejsze obroty silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leito1610 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 A kolega uważa że takie śmigło nie jest zbyt małe ? Mam odpowiedni pakiet dość już archaiczny ale dobry 7 ogniw 1100 mha NI-cd ,niestety jest ciężki i temu myślałem nad drugim pakietem który mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 silniczek szczotkowy tej wielkości nie poradzi sobie z większym śmigłem. 6X4 jest do niego optymalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miqul Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 na takim silniku bez przekładni sprawdzałem metrowym górnopłatem EP-5030, EP-6030 i EP-7035 i wybrałem EP-6030 edytowany na 8 celach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.