Szwarc Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam Ponieważ sprzęt do fpv jeszcze nie kompletny, a nowy model kusi, postanowiłem na razie polatać z brelokiem. Został umocowany na skrzydle za pomocą rzepa, i zabezpieczony kawałkiem taśmy. Zdjęcie zrobiłem komórką. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=X8fF0JJnBzA Jak widać na filmie obraz podczas pracy silnika faluje i częstotliwość tego zjawiska zależy od obrotów silnika, nie wiem czy jest to efekt złego wyważenia śmigła, czy oddziaływania strumienia zaśmigłowego na ststeczniki. Jak radzicie sobie z takimi zjawiskami? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Krzywa ośka bądź źle wyważone śmigło jak dla mnie, musialbys sprawdzic. Na płytkowej CCD nie bedzie to tak zle wygladalo. btw. Film z takiego breloka fajnie wygladalby gdybys go na ogonie przykleil. Stery powinny byc widoczne. Przejrzystość powietrza i tak fatalna wiec za ciekawie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Umieść brelok dalej od silnika, np. na nosie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.