pasek888 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Wiem już na pewno, że po zakupie nowego kadłuba na dzień dobry zastosuję jego wzmocnienie, wykorzystując właśnie takie patyczki wklejone w rowki Teraz wykonałem następujące wzmocnienia w środku. Patyczki biegnące wzdłuż kadłuba są nieco zanurzone w materiale, a wszystko dzięki temu, że potraktowałem je na początku klejem do domków na makiety kolejowe (firmy Piko, taki rzadki CA), potem poprawiłem klejem do drewna Soudal 67A. Następnie dorobiłem trzy rozpórki, jak widać na fotkach. Są one połączone również tym Soudalem, Klej jak całkiem wyschnie, będzie przezroczysty. I pomysł mojego młodszego brata - jak najprościej zablokować rozsuwające się skrzydła ? Blokując je wykałaczkami ! Po jednej by starczyło, ale ja stwierdziłem, że dam po dwie na skrzydło Masa prawie żadna, a i tak oscyluje wokół środka ciężkości Ostre końce poucinam i będą wystawały 2-3mm, wystarczy, żeby można było je spokojnie wyjąć Na razie dziękuję za wszystkie rady, czas zabrać się za kolejne loty i treningi Niestety pogoda nie sprzyja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Ile waży jedno skrzydło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Nie jest to zbyt szczęśliwy pomysł z tymi wykałaczkami. Skończy się tak, że wyrwie Ci kawałek skrzydła zamiast sie rozsunąć przy lądowaniu twardszym. Magnesy Ci słusznie doradzali.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek888 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Ile waży jedno skrzydło?nie mam pojęcia, jak będę miał możliwość precyzyjnego zważenia, to podzielę się tą informacją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 PPPD ma rację lepiej było wkleić magnesy neodymowe jak radzono lub rzepa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek888 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Nie jest to zbyt szczęśliwy pomysł z tymi wykałaczkami. Skończy się tak, że wyrwie Ci kawałek skrzydła zamiast sie rozsunąć przy lądowaniu twardszym. Magnesy Ci słusznie doradzali.. no tak, racja.. będę kombinował z magnesami lub właśnie rzepem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andkru21 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Kolego przed nastepnym lotem owin kabinke na okolo tasma izolacyjna. przy krasie o wiele mniejsze szanse sa ze sobie cos uszkodzisz. najwyzej bateria ci przesunie sie do przodu. u siebie to przetestowalem bo na samym poczatku bardzo duzo razy ladowalem w niekontrolowany sposob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek888 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Kolego przed nastepnym lotem owin kabinke na okolo tasma izolacyjna. przy krasie o wiele mniejsze szanse sa ze sobie cos uszkodzisz. najwyzej bateria ci przesunie sie do przodu. u siebie to przetestowalem bo na samym poczatku bardzo duzo razy ladowalem w niekontrolowany sposob Tak, to obowiązkowo zrobię, właściwie już zrobiłem. Kadłub już jest owinięty taśmą Dodatkowo zabezpieczę samą "szybkę", bo przy pierwszym, w miarę gładkim lądowaniu pokrywka była katapultowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andkru21 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Kolego jak postepy w lataniu?? jak wywazasz swoj model i w ktorym miejscu srodek ciezkosci. nigdy tego u siebie nie robilem a instrucji nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.