mavericknt Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Cześć zamieszczam link z początku prac nad modelem samolotu JAK 12 M. Model bedzie maił 1580mm rozpiętości. Najprawdopodobniej silnik elektyyczny, model jest budowany z planów modelarz 1/2005. http://picasaweb.google.com/mavericknowytarg/BudowaModeluJAK12MSPAAG# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 maverikt! Aby dodać Tobie powera do dalszych prac zerknij na mojego Jaczka. Jest to co prawda moja własna konstrukcja która upodobniłem tylko do tego samolotu ( dlatego nie jest w dziale "Półmakiety") ale daję mi frajdę na lotnisku.Warto go budować bo model naprawdę fajnie lata. http://www.pfmrc.eu/viewtopic.php?t=18581 Pozdrawiam Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 To ja też zachęcę wklejając zdjęcie modelu robionego z tych planów przez jednego z członków Aeroklubu Kujawskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 No jaczek fajny a masz moze wiecej zdięć. Chętnie zerknął bym na rozwiązania Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zerknij tutaj. http://modelarnia-bielsko.cba.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=79&Itemid=38 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Modelarnia bielsko oglądałem. Chodzi mi o jakies fotki z bliska podwozie stateczniki kadłub. No i jakiej wielkości jest ten biały jaczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Koło 2,5m waży ,5kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 A masz może wiecej fotek albo czy dzał bys rade zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 obecnie model jest w naprawie ale jak się ukaże to zrobię foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Pan Roman Bałoskórski z Krakowa zbudował model PZL-101 Gawron który wywodzi się z konstrukcji Jaka -12. Powstał na bazie tej konstrukcji drugi model Gawrona (Istela)). Niektóre rozwiązania mogą być pomocne przy budowie.Proszę popatrzeć. http://lstela.republika.pl/hangar_gawron.html Pozdrawiam Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Statecznik golenie i koło ogonowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 mavericknt, czy mógłbyś zdjęcia wklejać bezpośrednio do postu, zamiast dawać linki? Wygodniej by się oglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Tablica prawie gotowa i statecznik pionowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Lepiej zrób nowy ster kierunku - z listew, a nie z jednego kawałka drewna. Wzmocnienia (trójkąty) maja łaczyć listewki końcami włókien drewna, więc ten bliżej steru kierunku dał Ci tylko gram zbędnej masy. Mocowanie bowdena steru wysokości wydaje się delikatne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Nareszcie dotaarły do mnie żeberka. Skrzydło narazie jeszcze gołe jak znajde czas to zaczne keson no i postaram się wyciąć klapy i lotki. Potem oswietlenie z okablowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 A gdzie te laserowe nacięcia na lotki które Ci rysowałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 1 zdjęcie- tysiąc słów :] Kupiłeś już cieńsze aluminium na podwozie? No i bym prosił na ostatnim zdjęciu aparat skierować w górę i pokazać tego pasażerskiego samolota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.