miksell Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Trochę zdjęć z dzisiejszych lotów URSUSEM w Krakowie. Film dorzucę, jak go obrobię. współrzędne lotniska: 50 01'21,62'' N 19 53'25,68" E Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekkk Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Imponująca platforma. Czy to jest wersja o rozpiętości 1.8m ? Jakie masz wyposażenie - w szczególności silnik i regulator ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk.M Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam Bardzo ładnie prezentuje się platforma tylko mam pytanie gdzie jest tu lotnisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Super Latanko z cieplego samochodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Czy to przypadek, że akurat na zdjęciach ster wysokości jest tak mocno wychylony, czy to 'trymowanie' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Bardzo ładnie prezentuje się platforma tylko mam pytanie gdzie jest tu lotniskoLotnisko to nieskończona droga, której nie wiadać na zumi ;-) Super Latanko z cieplego samochodu?Dokładnie, tylko spadł zasięg Rc do ok 600m. Muszę chyba wyprowadzić antenę 2.4 na statyw by latać z auta. Czy to jest wersja o rozpiętości 1.8m ? Jakie masz wyposażenie - w szczególności silnik i regulator ? Rozpiętośc 1.8m, silnik TurboJet 3536 regulator 40A, 2 x lipol 2200. Czy to przypadek, że akurat na zdjęciach ster wysokości jest tak mocno wychylony, czy to 'trymowanie' ? Właśnie też się nad tym zastanawiam. 2 zdjęcia na tle dźwigu, model podchodził do lądowania z dość dużą prędkością (z wiatrem) mogłem wtedy ciągnąć w górę. niestety mam wrażenie, że samolot dość szybko traci wysokość i ma tendencje do lecenia dziobem w dół. Muszę sprawdzić środek ciężkości i wyważenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.