miksell Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Trochę zdjęć z dzisiejszych lotów URSUSEM w Krakowie. Film dorzucę, jak go obrobię. współrzędne lotniska: 50 01'21,62'' N 19 53'25,68" E Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiekkk Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Imponująca platforma. Czy to jest wersja o rozpiętości 1.8m ? Jakie masz wyposażenie - w szczególności silnik i regulator ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk.M Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Witam Bardzo ładnie prezentuje się platforma tylko mam pytanie gdzie jest tu lotnisko Link to comment Share on other sites More sharing options...
diem Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Super Latanko z cieplego samochodu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pppd Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Czy to przypadek, że akurat na zdjęciach ster wysokości jest tak mocno wychylony, czy to 'trymowanie' ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miksell Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 Bardzo ładnie prezentuje się platforma tylko mam pytanie gdzie jest tu lotniskoLotnisko to nieskończona droga, której nie wiadać na zumi ;-) Super Latanko z cieplego samochodu?Dokładnie, tylko spadł zasięg Rc do ok 600m. Muszę chyba wyprowadzić antenę 2.4 na statyw by latać z auta. Czy to jest wersja o rozpiętości 1.8m ? Jakie masz wyposażenie - w szczególności silnik i regulator ? Rozpiętośc 1.8m, silnik TurboJet 3536 regulator 40A, 2 x lipol 2200. Czy to przypadek, że akurat na zdjęciach ster wysokości jest tak mocno wychylony, czy to 'trymowanie' ? Właśnie też się nad tym zastanawiam. 2 zdjęcia na tle dźwigu, model podchodził do lądowania z dość dużą prędkością (z wiatrem) mogłem wtedy ciągnąć w górę. niestety mam wrażenie, że samolot dość szybko traci wysokość i ma tendencje do lecenia dziobem w dół. Muszę sprawdzić środek ciężkości i wyważenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.