wosiekpl Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam Byc moje pytanie bedzie troche glupie ale poszukuje strony z opisem budowy i dzialania lotek. Kiedys przegladajac forum znalazlem rysunki z modelem samolotu i z opisem dzialania lotek. Chodzi mi wlasnie o te rysunki aby moc je wydrukowac. W moim modelu zawsze mam problemy z podlaczeniem lotek do odpowiedniego kanalu , poniewaz nie zaznaczylem zlacz wiec czasem podlaczam je na odwrot co moze pozniej spowodowac katastrofe i rozbicie modelu. Teraz staram sie odnalesc te strone ale moge na nia trafic. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 O to chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Dobre opracowanie zagadnienia dotyczącego zasady działania lotek znajdziesz tutaj: www.piotrp.de/MIX/roznic.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Lotka w dół zwiększa siłę nośna - skrzydło w góre Lotka w górę zmniejsza, - skrzydło w dół baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiekpl Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam Dzieki za szybkie odpowiedzi , strone co podal Malker znalazlem na Wikipedi , te co podal JacekO tez przed chwila przejzalem , odpowiedz Baxtera 12 tez jest mi pomocna ( chociaz wydaje mi sie ze chyba troche sie pomyliles z opisem ) ale w koncu znalazlem to co szukalem. Co prawda jest z innej strony , ale wlasnie o to mi chodzilo. Cos podobnego bylo chyba na tym forum. oto link http://www.gorzow.mm.pl/~mati1988k/modelarstwo/jakdziala.html Mysle ze temat mozna zamknac Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Lotka w dół zwiększa siłę nośna - skrzydło w góre Lotka w dół zmniejsza, - skrzydło w dół Chyba będziesz musiał coś poprawić :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Lotka w dół zwiększa siłę nośna - skrzydło w góre Lotka w dół zmniejsza, - skrzydło w dół Chyba będziesz musiał coś poprawić :wink: ten "dołek" w drugim wersie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Jak się człowiek spieszy to si diabeł cieszy.. Poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 si diabeł cieszy..Si, si! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skydiver Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witam ,może to pomoże! http://pl.wikipedia.org/wiki/Powierzchnie_sterowe BlueSky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.