ali1983 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 witam. czy w tym kołpaku: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8651 można zamienić mocowanie kołpaka (element zaciskany na osi) na coś takiego: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4673 potrzebuję na oś 4mm, a kołpak ma 3,2mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Najprościej wyjąć element stożkowy z kołpaka i rozwiecić w tokarni ( byle nie wybitej i rozklekotanej. W wiertarce stołowej też to mozna zrobić wkładając wiercony element w futerko a wiertło w imadełko warsztatowe. A stożek może pasować, ale nie musi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Rozwiercaj śmiało wiertarką. U mnie pomogło :-) Mam kołpak Pelikana ale konstrukcja jest taka sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 "Rozwiercaj śmiało wiertarką." A może Ci pózniej "bić" śmigło że model się rozleci :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 No to trzeba rozwiercić równo :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Ali1983 na innym forum odpowiedziałem Ci dołączając odpowiednie fotki. Zajrzyj sobie. Tutaj tylko odpowiem, że tak łatwo nie pójdzie są to zupełnie inne części, inne wymiary i bez poważnych przeróbek się nie uda. Najlepiej byłoby dorobić nową ośkę (tą zaciskową), ale czy warto ? Nie lepiej kupić nowy kołpak ? Cena nie jest karkołomna :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.