Konrad_P Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Panowie poszukuje blaszki miedzianej o rozmiarach 100x110x2mm Może ktoś wie gdzie można kupić/dostać/załatwić/wyżebrać taki kawałek blaszki. A może komuś zawadza taki kawałe to chętnie przyjmę, jeśli nie to może ktoś ma do sprzedania coś takiego. Oczywiście może być większy kawalek (w granicach rozsądku oczywiście) byle nie taki jak w hurtowniach mają 3x5m. U złomiarzy też patrzyłem ale najczęściej mają drut, rury lub kształtki, blachy nie miewają. Będę wdzięczny za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 A czy to koniecznie musi być miedź? Czy może inny kolor... W hurtowni nie pytaj o blachę tylko o taśmę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Tutaj ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Proszę bardzo: http://allegro.pl/2-0-mm-blaszka-blacha-miedziana-miedz-10cm-x-20cm-i1384333429.html lub tańsze mosiężne: http://allegro.pl/2-0-mm-blaszka-blacha-mosiezna-mosiadz-m63-z4-i1384333732.html edit: alyan mnie ubiegł :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Musi być miedź bo do elementów które wyfrezuję będzie dolutowywany zawias z rurki stalowej. Nie mam pojęcia czy mosiądz można lutować. W hurtowni nie pytaj o blachę tylko o taśmę...Byłem osobiście w hurtowni Hutmenu. Taśmy i owszem mają tylko min. 1cm grubości. Chłopaki dzięki. Mało korzystam z allego i do głowy mi nie przyszło, że tam takimi materiałami handlują. Zaraz se zamówcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Nie mam pojęcia czy mosiądz można lutować. Spokojnie. Na forum elektrody znajdziesz wszystko w tym temacie. Np http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic287623.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Adam dzięki. Pojęcia nie miałem, że takie metale można ze sobą lutować. Ale wydaje mi się, że najlepszym dla mnie rozwiązaniem będzie ta miedź. A poza tym tak jest w plamach tego szybowca co go będę za niedługo budował więc nie będę kombinował. Teraz zbieram właśnie wszystkie niezbędne materiały. Jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 ... Nie mam pojęcia czy mosiądz można lutować. ... Ej ? Panie Konradzie - modelarzu ??? P.S. Chyba się lepiej lutuje niż miedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jam ci humanista niestety. :? Dotychczas to tylko przedłużacze do serw lutowałem i to wszystko. Pakiety kupuje gotowe bo też nie bardzo z tym pakietowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Konrad użyj raczej mosiądzu ,jest twardszy i lepszy do tego celu niż miękka miedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Mosiądz to stop miedzi i cynku więc jest twardszy i lepiej się lutuje. No i wygląda prawie jak złoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Szczepam tak też zrobie. Chłopaki bardzo dziękuje za wszystkie rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 generalnie, jeśli element nie będzie zagrożony korozją to proponuję użyć stali, parametry wytrzymałościowe o niebo lepsze od koloru, a i waga wyjdzie mniejsza.............nie wspominając o cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Te elementy od mechanizm hamulców w płacie szybowca retro. Autor planów przewidział miedź. Zobaczymy jak dojdę do etapu montowania skrzydeł i tych hamulców. A to jeszcze hoho... Waga będzie istotna na pewno. Zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.