Skocz do zawartości

Witam

HAMME

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne gremium

Mam na imię Wojtek, zarejestrowałem się na Wasze forum celem wymiany poglądów i doświadczeń w zakresie modelarstwa.

Pozdrawiam i przy okazji życzę udanej zabawy sylwestrowej

Opublikowano

Oczywiście napiszę

Z wykształcenia jestem elektronikiem i informatykiem. Nie ukrywam że dla mnie modelarsto jest dziedziną powiązaną. ponieważ pewne aspekty i koncepcje modelarstwa wykorzystuje w projektach FULLSIZE.

Aktualnie po dwóch latach walk zmodyfikowałem pojazd (scoprion mkII) do wersji zdalnie sterowanej. Sprawa o tyle była skomplikowana że jest tam bardzo dużo pneumatyki i hydrauliki abstrahując od dwóch osi skrętnych. W stanach pojazd oparty o tą samą bazę wziął udział w projekcie DARPA osiągając dobry wynik w dziedzinie autonomicznych pojazdów. Chciałbym małymi krokami dążyć do podobnej konstrukcji gdzie wymagana jest wiedza z dziedziny, mechaniki, elektroniki, robotyki i informatyki. Wiele tych obszarów przewija się w modelarstwie gdzie de facto skala nie ma znaczenia.

Wraz z Państwem chciałbym dobrać najlepszą elektronikę RC

Czy mógłby mi kolega wyjaśnić w jaki sposób można uzyskać uprawnienia aby móc napisać post właśnie na powyższy temat w dziale ELEKTRONIKA/APARATURA RC

Opublikowano

Jako informatyk nie powinieneś mieć z tym problemów.

Jeśli masz login i hasło do logowania się na forum to:

1. Otwierasz dział elektronika

2. nastepnie aparatury

3. klikasz w okienko "nowy temat"

4. I piszesz w odpowiednich polach odpowiednie informacje

Nie podajesz swojego wieku. Czy Twoje modelarstwo to tylko modele kołowe ?

Może jakieś fotki ?

Opublikowano

Oczywiście kolego że z samą obsługą tej kompilacji forum nie mam żadnego problemu zarówno od strony użytkownika jak i od strony administracyjnej.

Poprostu moderator lub administrator nie dodał mnie do grupy osób mającej prawa do pisania postów

Podczas próby napisania postu zwracany mi jest następujący komunikat

Tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą pisać nowe tematy na tym forum.

W regulaminie nie było nic napisane na temat nadawania uprawnień dlatego pytam.

W innym wątku przeczytałem że mam czekać aż osoba uprawniona doda mnie do grupy

Wiek zgodnie z regulaminem zamieściłem co jest widoczne w profilu, dlaczego się nie wyświetla z boku nicku nie wiem

Opublikowano

Jest mała nieścisłość podczas zakładaniu konta a regulaminem. Mianowicie podczas zakładania konta wymagany jest wiek, który zamieściłem. Natomiast data urodzenia nie. Regulamin mówi jednak o uzupełnieniu daty urodzenia która, determinuje wyświetlenie się w informacjach obok awatara.

Aby nie wprowadzać użytkownika w błąd wystarczy dodać datę urodzenia do danych obowiązkowych w profilu nowych user'ów skoro i tak wymaga się ją przez regulamin

Spokojnie czekam na dodanie uprawnień

Opublikowano

Odpowiadając koledze na pytanie

Tak aktualnie poświęcam się pojazdom pełnowymiarowym kołowym (ciężko nazwać to modelem) aczkolwiek jest on w skali 1:1 i najpierw będzie RC następnie autonomiczny bezzałogowy pojazd

Na poziomie teorii obserwuje rozwój projektu mikrokoptera. Czytam niemieckie forum i zapoznaję się z ideą i algorytmami. Myślę że w przyszłym roku będę mógł poświęcić odpowiedni budżet i czas aby zaangażować się na poziomie praktycznym.

Nie interesuje mnie pozyskiwanie wiedzy "po łebkach" dlatego najpierw muszę zakończyć aktualny projekt "Scorpion RC", który pochłonął masę czasu jak i zweryfikować go podczas ciężkich przepraw.

Po zamknięciu powyższego działu wezmę się za kolejny

Opublikowano

Bardzo interesujące rzeczy piszesz. Jeszcze jakbyś poparł je fotkami to byłoby już super.

A w sprawie uprawnień do pisania postów może napisz na dole w dziale kontakt z administracją forum ?

Opublikowano

Witamy na forum, administrator na urlopie wiec lekkie opoznienie z aktywacjami :D

edit. sorki za zamkniecie tematu. Wyczekujemy wątku ze Skorpionem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.