HAMME Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam szanowne gremium Mam na imię Wojtek, zarejestrowałem się na Wasze forum celem wymiany poglądów i doświadczeń w zakresie modelarstwa. Pozdrawiam i przy okazji życzę udanej zabawy sylwestrowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam. A może napisz więcej o sobie a zwłaszcza o swoim doświadczeniu modelarskim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAMME Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Oczywiście napiszę Z wykształcenia jestem elektronikiem i informatykiem. Nie ukrywam że dla mnie modelarsto jest dziedziną powiązaną. ponieważ pewne aspekty i koncepcje modelarstwa wykorzystuje w projektach FULLSIZE. Aktualnie po dwóch latach walk zmodyfikowałem pojazd (scoprion mkII) do wersji zdalnie sterowanej. Sprawa o tyle była skomplikowana że jest tam bardzo dużo pneumatyki i hydrauliki abstrahując od dwóch osi skrętnych. W stanach pojazd oparty o tą samą bazę wziął udział w projekcie DARPA osiągając dobry wynik w dziedzinie autonomicznych pojazdów. Chciałbym małymi krokami dążyć do podobnej konstrukcji gdzie wymagana jest wiedza z dziedziny, mechaniki, elektroniki, robotyki i informatyki. Wiele tych obszarów przewija się w modelarstwie gdzie de facto skala nie ma znaczenia. Wraz z Państwem chciałbym dobrać najlepszą elektronikę RC Czy mógłby mi kolega wyjaśnić w jaki sposób można uzyskać uprawnienia aby móc napisać post właśnie na powyższy temat w dziale ELEKTRONIKA/APARATURA RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jako informatyk nie powinieneś mieć z tym problemów. Jeśli masz login i hasło do logowania się na forum to: 1. Otwierasz dział elektronika 2. nastepnie aparatury 3. klikasz w okienko "nowy temat" 4. I piszesz w odpowiednich polach odpowiednie informacje Nie podajesz swojego wieku. Czy Twoje modelarstwo to tylko modele kołowe ? Może jakieś fotki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAMME Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Oczywiście kolego że z samą obsługą tej kompilacji forum nie mam żadnego problemu zarówno od strony użytkownika jak i od strony administracyjnej. Poprostu moderator lub administrator nie dodał mnie do grupy osób mającej prawa do pisania postów Podczas próby napisania postu zwracany mi jest następujący komunikat Tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą pisać nowe tematy na tym forum. W regulaminie nie było nic napisane na temat nadawania uprawnień dlatego pytam. W innym wątku przeczytałem że mam czekać aż osoba uprawniona doda mnie do grupy Wiek zgodnie z regulaminem zamieściłem co jest widoczne w profilu, dlaczego się nie wyświetla z boku nicku nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAMME Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jest mała nieścisłość podczas zakładaniu konta a regulaminem. Mianowicie podczas zakładania konta wymagany jest wiek, który zamieściłem. Natomiast data urodzenia nie. Regulamin mówi jednak o uzupełnieniu daty urodzenia która, determinuje wyświetlenie się w informacjach obok awatara. Aby nie wprowadzać użytkownika w błąd wystarczy dodać datę urodzenia do danych obowiązkowych w profilu nowych user'ów skoro i tak wymaga się ją przez regulamin Spokojnie czekam na dodanie uprawnień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAMME Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Odpowiadając koledze na pytanie Tak aktualnie poświęcam się pojazdom pełnowymiarowym kołowym (ciężko nazwać to modelem) aczkolwiek jest on w skali 1:1 i najpierw będzie RC następnie autonomiczny bezzałogowy pojazd Na poziomie teorii obserwuje rozwój projektu mikrokoptera. Czytam niemieckie forum i zapoznaję się z ideą i algorytmami. Myślę że w przyszłym roku będę mógł poświęcić odpowiedni budżet i czas aby zaangażować się na poziomie praktycznym. Nie interesuje mnie pozyskiwanie wiedzy "po łebkach" dlatego najpierw muszę zakończyć aktualny projekt "Scorpion RC", który pochłonął masę czasu jak i zweryfikować go podczas ciężkich przepraw. Po zamknięciu powyższego działu wezmę się za kolejny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Bardzo interesujące rzeczy piszesz. Jeszcze jakbyś poparł je fotkami to byłoby już super. A w sprawie uprawnień do pisania postów może napisz na dole w dziale kontakt z administracją forum ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Witamy na forum, administrator na urlopie wiec lekkie opoznienie z aktywacjami edit. sorki za zamkniecie tematu. Wyczekujemy wątku ze Skorpionem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.