Krzysztof7501 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 ...i życzę wszystkiego najlepszego. Nazywam się Krzysztof. Mieszkam w Błachowie koło Dobrodzienia w opolskiem. Modelarstwem interesuję się od dzieciństwa, ale pierwsze udane samodzielne loty (po kilku kraksach) wykonałem w 1997 roku. Latam modelami spalinowymi zarówno z zestawów jak i zbudowanymi samodzielnie wg. własnych projektów w przedziale 1-4cm. Preferuję modele o tradycyjnej konstrukcji balsowej. Modelem, którym najwięcej przelatałem i latam nadal jest samolot akrobacyjny (nie 3D) o rozpiętości 116cm z silnikiem OS 15FP. Używam go od 7 lat. W ubiegłym sezonie zacząłem również latać modelem akrobacyjnym z silnikiem Thunder Tiger 18GP. Latam wyłącznie modelami bez podwozia, wyrzucanymi z ręki i lądującymi na "brzuchu". Jesienią skończyłem przeróbkę motoszybowca z napędem spalinowym na napęd elektryczny, ale nie zdążyłem go przetestować z powodu problemów z radiem. Dlatego kilka dni temu kupiłem nowe radio 2,4 GHz - Hitec Optic 6. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, ale więcej napiszę po przetestowaniu. Pozdrawiam wszystkich modelarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof7501 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam Engelbert ! Przypuszczam, że pochodzisz z moich stron. Napisz jak do postu dołączyć zdjęcie umieszczone na dysku. :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof7501 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 już znalazłem instrukcję w dziale "Różne" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof7501 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Chciałem napisać post do działu " Opinie o Nadajniku Hitec Optic 6", ale pokazał się komunikat "Tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą pisać nowe tematy na tym forum" :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.