darstar2 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Witam Proszę użytkowników o opinie która ładowarka jest lepsza i jeśli to możliwie to proszę o poparcie decyzji jakimiś argumentami. 1. Turnigy Accucell 6 link 2. IMAX B6 link 3. ECO6 link Za wszelkie sugestie z góry Dziękuje
pyton Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Mam podobny problem :? ale z tego co sie orientuje to poszla ankieta na ten temat (patrz wczesniej na forum.) 70% poleca acuccella wiec i ja tę bym kupowal;)
tomnow95 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Accucel jest dobry bo tani. Ale TU poczytaj (tam dalej ) napisałem o accucelu 6.
DarekRG Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Miałem Turnigy Accucell 6 i w relacji cena / jakość nic lepszego bynajmniej nie znajdziesz. Sprzedałem tez kilka sztuk i wszyscy zadowoleni. Jak mi paczka dotrze z towarem to będę miał jeszcze jedną na sprzedaż. Osobiście używam dwóch ładowarek Turnigy 80 i 200W i jestem bardzo z nich zadowolony do tej pory. Czytałem że IMAX też nie jest zły. Ale raczej będzie ciężko znaleźć osobę która użytkowała wszystkie 3 ładowarki.
tomnow95 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Ja użytkowałem wszystkie 3. Mam też sharka 20,30,raytronic c30 i ładowarke tą poczwórną Turningy
bubu2 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Jak się otworzy obudowy, wszystkie trzy mają identyczne PCB. Widać, że pochodzą od tego samego producenta OEM. Mają jedynie różne obudowy z logo firmy. Trudno zatem powiedzieć, która z nich jest lepsza-raczej która ladniejsza.
darstar2 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 To teraz chyba mnie trochę oświeciło Skoro te ładowarki różnią się tylko obudową to kupię tą, którą znajdę najtaniej. Tak przeglądam te allegro i trafiłem jeszcze na ładowarki HK Variable 6S oraz RAYTRONIC C-10 jak czytam ich parametry to brzmi to całkiem znajomo a cena jak by niższa, co o nich sądzicie?
leito1610 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Wybrałem ACCUELA i nie żałuje, wprawdzie musiałem sobie podorabiać końcówki do ładowania rożnych pakietów (accucel ma w standardzie tylko xt 60 i krokodylki ,) ale ma mocniejszą obudowę ,wentylator w korzystniejszym miejscu,bardziej wytrzymałe przyciski ,(kiedyś mi się obiło o uszy że w ECO potrafią szwankować).Pozatm na korzyść ACCUELA przemawia to że gniazda balansera ma w obudowie czego niema ECO(trzeba uzywać przejściówki)
Przemo_w1 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Ja też mam Accucell od ponad roku i polecam tą ładowarkę. Mam nieco wcześniejszą wersję, ale różnice chyba tylko dotyczą kabli połączeniowych. Ja kupowałem w HK i nie było instrukcji, ale bez problemu można znaleźć ją w sieci. Za tą cenę (teraz tylko 23$ w HK), masz ładowarkę ze wszystkim co trzeba do ładowania wszelkich aku używanych w modelarstwie i nie tylko. Ja nią ładuję też akumulator żelowy do auta dla syna 12V /12Ah. Ustawianie odpowiednich programów po kilku użyciach nie sprawia żadnego problemu. U mnie jedynie wentylator ma problem ze startem, ale jak już ruszy to się kręci. Nie chce mi się tego nawet ruszać, bo ładuję małymi prądami i nigdy ładowarka nawet nie była letnia. Potrzebny jeszcze jest dobry zasilacz. Ja z powodzeniem używam przerobionego ATX'a ze starego PC. Informatycy często się tego pozbywają, więc można takie coś od nich pozyskać.
darstar2 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2011 Decyzja podjęta kupuje Accucell Dziękuję wszystkim za sugestie.
slawko_k Opublikowano 5 Stycznia 2011 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Tak jak ktos napisał. Elektronika ta sama. różnica w wykonaniu. I tu Imax zdecydowanie bije konkurencje. Aluminiowa obudowa, konkretne kable. W Accucelu obudowa to blaszak a kable od rauz trzeba wymienic na grubsze i elestyczniejsze. ECO nie miałem ale jeszcze tańsza więc pewnie jeszcze gorsze wykonanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.