leito1610 Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Koledzy proszę mi wybaczyć niewiedze w temacie.Kupiłem wraz z modelem silnik turnigy 2409-18T 1200kv i mam z nim taki problem.Wał nie obraca się gładko.Delikatnie ,,przeskakuje'' ,nie wiem jak to porównać może do silnika szczotkowego jak mocno szczotki przylegają do komutatora , czy to naturalne dla tego typu silników? .Silnik ładnie pracuje ma moc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robraf Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 tak ma byc.. tym sie okazuje siła magnesow Link to comment Share on other sites More sharing options...
MironRC Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Koledzy proszę mi wybaczyć niewiedze w temacie.Kupiłem wraz z modelem silnik turnigy 2409-18T 1200kv i mam z nim taki problem.Wał nie obraca się gładko.Delikatnie ,,przeskakuje'' ,nie wiem jak to porównać może do silnika szczotkowego jak mocno szczotki przylegają do komutatora , czy to naturalne dla tego typu silników? .Silnik ładnie pracuje ma moc. z tego co pamiętam to normalna sprawa, sprawdź czy żadnych opiłków na magnesie nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leito1610 Posted January 5, 2011 Author Share Posted January 5, 2011 Dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.