PlayerWithoutName Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Co według was można zrobić w zakresie modelarstwa z układu NE555 (zamówiłem sobie 10 sztuk ), jako moja propozycja tester serw z elektrody (można też testować część regulatorów):Link
karambolis8 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 A czemu tylko część regulatorów?
PlayerWithoutName Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2011 Podobno niektóre mają inne czasy impulsu (np. serwo ma od 1 do 2 ms a np.tower pro MG995 ma od 0,3 do 2 ms)
karambolis8 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Gdyby regulatory różniły się od serw w sposobie sterowania, to miałbyś w każdym odbiorniku dedykowaną wtyczkę pod regulator. A zauważ, że regulator podłączony pod każdy kanał działa. Różnice w czasie impulsu są, ale nieznaczne. Testery serw zazwyczaj pozwalają regulować szerokość impulsu potencjometrem. Budowałem już testery serw i mam poradę: wybieraj projekt który ma ten potencjometr obliczony, ewentualnie sam podmień za jakiś rezystor - jest to bardzo przydatne.
PlayerWithoutName Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2011 Tam jest obliczony potencjometr (CA9 ma 5kom).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.