Tomek Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 A możesz to pokazać ? Bo jakoś nie czaje o co Ci dokładnie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Marcin, jak lata dobrze i sie nie rozpada to zostaw jak jest ;-) Skrobnij do sklepu i się zapytaj czy tak to ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 A możesz to pokazać ?Bo jakoś nie czaje o co Ci dokładnie chodzi. Ok, sprobuję to narysować... 1 - kształt skrzydeł - pod takim mniej więcej kątem się łączą 2 - kształt półki do której mocowane jest skrzydło (widok od przodu) jaki wydaje mi się był na początku 3 - aktualny kształt półki Czerwone to śruby. Zastanawia mnie po prostu czy to dociąganie skrzydła do tej półki tak ją wygieło pod kształt wzniosu skrzydeł czy też ona juz tak była w oryginale. A jesli tak nie byla to czy jakos jej nie wzmocnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Dla mnie to powinna być prosta ,ale modelu nie widziałem . 2 listewki balsowe w poprzek zapewne wyprostują sytuację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 czy to dociąganie skrzydła do tej półki tak ją wygieło pod kształt wzniosu skrzydeł czy też ona juz tak była Na jednym z Twoich zdjęć widać, że była prościutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Faktycznie Hubert. Tomek, więc twierdzisz, żeby usztywnić tę półkę. I rozumiem, że wtedy nie naciągać tak bardzo śrub bo mi znów tę półkę wygną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Jeszcze jeden i chyba na tym skończymy Co do półki... myślałem nad takim rozwiązaniem: gdzie te zielone to będzie kawałek balsy który utrzyma skrzydło w odpowiedniej odleglosci od półki a samą półkę usztywni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 półkę usztywniłem klejem po wczorajszym wyrwaniu podwozia ogolnie po moich "robotach" przy modelu w locie wali mi sie na prawe skrzydlo.... stad nieszczesliwe ladowanie... model juz polatany, dostal pare latek i troche kleju dzis kolejna proba (jak tylko auto naprawie :evil: grrr) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.