mmarko25 Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Witam Przeglądałem forum, instrukcje opisy... i nigdzie nie znalazłem... Mianowicie.. jaki jest prąd podtrzymania (ładowania) ładowarki Shark 10, po zakończeniu ładowania ?? Np. ładuje sobie pakiet NiMH 1700mAh prądem 0,4A. Po wykryciu spadku napięcia (delta peak) ładowarka kończy proces ładowania.. i co dalej ?? Czy całkowicie wyłancza prąd, czy jednak jest jakiś aby podtrzymać uzyskane napięcie?? Wiem że w Sharku 20 ten prąd można ustawić, natomiast nie mogę znaleźć żadnej informacji na ten temat w odniesieniu do Sharka 10. Jeżli ktoś wie coś na tene temat i by się wypowiedział, to będę bardzo wdzięczny:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Prąd podtrzymania wynosi 0..250mA. Jak sobie to ładowarka odpowiednio dobiera to nie wiem. Nie sprawdzałem też w praktyce... bo w sumie po co? Ładuje? Ładuje! No! Może jak będę miał chwilkę to jakiś pakiecik NiXX podładuję z bocznikiem i pomierzę co się dzieje po tym jak "zapipa" :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 z tego co wiem to jest 120 lub 125mah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.