darstar2 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam Własnie kupiłem sobie ładowarkę IMAX B6 i chciałem nią naładować akumulatorki 2700mA NiMH po ich podłączeniu i włączeniu ładowania ładowarka w czasie ładowania pokazuje napięcie około 4V i rośnie i mam pytanie czy to jest normalne i czy u was pokazuje tak samo bo według mnie powinna pokazywać napięcie w granicach 2,2V i w górę wraz z postępem ładowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Ile ogniw naraz ładujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 jesli 4 akumulatorki to napiecie podczas ladowania do 6v powino dochodaic, a po odlaczeniu 5,5v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darstar2 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 tylko 2 na raz dlatego mnie dziwi te napięcie, uprzedzając pytanie powiem że podłączone są szeregowo plus do minusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 a jakie było ustawienie ilości cel w ładowarce? Nie znam twojej ładowarki, ale w innych czasem jeśli jest w trybie wykrywania ilości cel i ładowania "Auto" a podłączony został np 2-celowy pakiet mający górne napięcie, to program po wykryciu napięcia zakłada, że został podpięty wyładowany 4-celowy, bo takiego się spodziewał. Stąd może być taka procedura. Sprawdź ilość cel, ewentualnie ustaw ręcznie i sprawdź stan pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darstar2 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Dzięki za podpowiedz. chyba własnie to było problemem :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.