darstar2 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam Własnie kupiłem sobie ładowarkę IMAX B6 i chciałem nią naładować akumulatorki 2700mA NiMH po ich podłączeniu i włączeniu ładowania ładowarka w czasie ładowania pokazuje napięcie około 4V i rośnie i mam pytanie czy to jest normalne i czy u was pokazuje tak samo bo według mnie powinna pokazywać napięcie w granicach 2,2V i w górę wraz z postępem ładowania.
tomnow95 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 jesli 4 akumulatorki to napiecie podczas ladowania do 6v powino dochodaic, a po odlaczeniu 5,5v
darstar2 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2011 tylko 2 na raz dlatego mnie dziwi te napięcie, uprzedzając pytanie powiem że podłączone są szeregowo plus do minusa
RomanJ4 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 a jakie było ustawienie ilości cel w ładowarce? Nie znam twojej ładowarki, ale w innych czasem jeśli jest w trybie wykrywania ilości cel i ładowania "Auto" a podłączony został np 2-celowy pakiet mający górne napięcie, to program po wykryciu napięcia zakłada, że został podpięty wyładowany 4-celowy, bo takiego się spodziewał. Stąd może być taka procedura. Sprawdź ilość cel, ewentualnie ustaw ręcznie i sprawdź stan pakietu.
darstar2 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2011 Dzięki za podpowiedz. chyba własnie to było problemem :evil:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.