alberto6 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Koledzy, chciałbym złożyć już zamówienie, ale czekam jescze na silniczek 28-22 ( cały czas jest niedostępny). Spodziewam się jednak ze w najbliższym czasie nie uda mis się go tam wyrwać. Co więc mam czynić brać ten TP 2410-09 13A / 104W ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Bierz... Całkiem przyzwoity silnik do takiego RWD. Ale uważaj na wyprowadzenia uzwojeń. W Silnikach TP lubią się urywać wewnątrz silnika, a wtedy trzeba go rozebrać i zlutować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto6 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Mój RWD czeka teraz tylko na wyposażenie ale mam pewien problem - przy zakupie silniczka (kupowałem w krajowym sklepie) nie zauważyłem ze brakuje mu śrubek do mocowania. Chodziłem już po różnych sklepach od Castoramy (Tarnów) po sklepy meblowe, zegarmistrzów, komisy telefoniczne no i niestety nigdzie nie mogę znaleźć śrubek do przykręcenia silnika do wręgi. Znalazłem w sumie na allegro i w jakichś sklepach internetowych śrubki M2 (chyba takie tam pasują - jeżeli nie , to proszę poprawcie mnie), ale powiem szczerze że za 10 sztuk płacenie 15 zł z wysyłką mnie nie bawi. Najlepiej gdyby wypowiedzieli się koledzy z Tarnowa lub Rzeszowa, gdzie w takowe mogę się zaopatrzyć a sprawa druga czy w niedalekiej przyszłości znajdzie się jakiś modelarz z okolic Tuchowa lub Ciężkowic, który pomoże w oblocie ? Czy mam się zwracać z prośbą do kolegów a Tarnowa lub Gorlic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ostanio za 10 śrubek M3 do mocowania emaxa 2822 zapłąciłem 20gr w drogim sklepie! Tam idą śrubki m3.Idż do najbliższego sklepu gdzie są same śrubki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto6 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Kolego Łukasz K ... Ty chyba mówisz o Emaxie 2822, a ja, dlatego że ten był niedostępny (w HK i w pobliskim modelarskim) zdecydowałem się na dzwonka TP, a tam chyba mniejsze śrubeczki są :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Też są M3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Wiem o tym,ale do większości silników idą m3(takiej klasy silników) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto6 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Z powodów wyżej wymienionych zdecydowałem się na zakup TP 2410-12 i sam już nie wiem .... ale z moich wcześniejszych pomiarów wynikało że musi być to śrubka o gwincie 2 mm Suwmiarki brak więc dokładny pomiar odpada....ale niech się ktoś wypowie ko ma też taki silniczek. Następnym razem biorę silniczek ze sobą dla przymiarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.