Skocz do zawartości

Mój RWD

alberto6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, chciałbym złożyć już zamówienie, ale czekam jescze na silniczek 28-22 ( cały czas jest niedostępny). Spodziewam się jednak ze w najbliższym czasie nie uda mis się go tam wyrwać. Co więc mam czynić :P brać ten TP 2410-09 13A / 104W ????

Opublikowano

Bierz... Całkiem przyzwoity silnik do takiego RWD.

Ale uważaj na wyprowadzenia uzwojeń. W Silnikach TP lubią się urywać wewnątrz silnika, a wtedy trzeba go rozebrać i zlutować.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mój RWD czeka teraz tylko na wyposażenie ale mam pewien problem - przy zakupie silniczka (kupowałem w krajowym sklepie) nie zauważyłem ze brakuje mu śrubek do mocowania. Chodziłem już po różnych sklepach od Castoramy (Tarnów) po sklepy meblowe, zegarmistrzów, komisy telefoniczne no i niestety nigdzie nie mogę znaleźć śrubek do przykręcenia silnika do wręgi. Znalazłem w sumie na allegro i w jakichś sklepach internetowych śrubki M2 (chyba takie tam pasują - jeżeli nie , to proszę poprawcie mnie), ale powiem szczerze że za 10 sztuk płacenie 15 zł z wysyłką mnie nie bawi. Najlepiej gdyby wypowiedzieli się koledzy z Tarnowa lub Rzeszowa, gdzie w takowe mogę się zaopatrzyć

a sprawa druga czy w niedalekiej przyszłości znajdzie się jakiś modelarz z okolic Tuchowa lub Ciężkowic, który pomoże w oblocie ? Czy mam się zwracać z prośbą do kolegów a Tarnowa lub Gorlic ?

Opublikowano

Ostanio za 10 śrubek M3 do mocowania emaxa 2822 zapłąciłem 20gr w drogim sklepie!

Tam idą śrubki m3.Idż do najbliższego sklepu gdzie są same śrubki.

Opublikowano

Kolego Łukasz K ... Ty chyba mówisz o Emaxie 2822, a ja, dlatego że ten był niedostępny (w HK i w pobliskim modelarskim) zdecydowałem się na dzwonka TP, a tam chyba mniejsze śrubeczki są :/

Opublikowano

Z powodów wyżej wymienionych zdecydowałem się na zakup TP 2410-12 i sam już nie wiem .... ale z moich wcześniejszych pomiarów wynikało że musi być to śrubka o gwincie 2 mm Suwmiarki brak więc dokładny pomiar odpada....ale niech się ktoś wypowie ko ma też taki silniczek. Następnym razem biorę silniczek ze sobą dla przymiarki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.