Elyseo Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam. Posiadam Helicopter BLACK HAWK HERO 3863 i chciałbym zmienić w nim baterie na lepszą (np. telefonu) ponieważ nie zadawala mnie jego krótki czas lotu. Aktualnie posiadam baterie 3.7V 1000mAh Li-Po. Wymiary bateri nie mogą przekroczyć 5x3x1,5 cm. Macie jakieś propozycje, pomysły :?: czy wogle da się przerobić :?: Proszę o pomoc :wink: Chciałem jeszcze dodać czy to jest normalne że Helicopter lata 2 min wysoko a później tylko 10 cm nad podłogą ze 4 min. :?: W aukcjach Allegro pisze że powinien latać 10min. Poprostu chce żeby długo latał. Proszę o pomoc :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Squa Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Elyseo, Ten heli to bardziej 3 kanałowa zabawka za max 150zł także dużo radości z lotu to niestety Ci nie da. Trzeba było dołożyć do 400 i kupić Lame V4 bo ona zapewnia przynajmniej stabilność i daje radość z lotów oraz jest dużo części wymiennych i tuningowych jak właśnie np baterie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Elyseo, Ten heli to bardziej 3 kanałowa zabawka za max 150zł także dużo radości z lotu to niestety Ci nie da. Trzeba było dołożyć do 400 i kupić Lame V4 bo ona zapewnia przynajmniej stabilność i daje radość z lotów oraz jest dużo części wymiennych i tuningowych jak właśnie np baterie Lama to taka sama zabawka i z lataniem prawdziwym modelem heli niewiele ma wspólnego. Co do stabilności, to dwuwirnikowce generalnie są stabilne (pod warunkiem że dobrze ustawione), rzeczywiście można puścić drągi i nie ma tu specjalnego znaczenia czy jest to lama czy inny model działający na podobnej zasadzie (miałem 2 lamy i walkerę małą - podobną do tego na fotce). Co do niezmienności parametrów lotu lamy wraz z rozładowywaniem baterii to też nieprawda, no chyba że aż dwa razy miałem pecha (a tak na marginesie poza moją widziałem też w locie inne). U wszystkich dało się zauważyć wyraźną tendencję, że wraz z rozładowywaniem baterii zmniejszała się stabilność lotu i coraz więcej trzeba była korygować drągami by wreszcie w ostatniej fazie życia baterii (trudno mi w tej chwili podawać w %) uzyskać ten sam efekt co opisany przez autora wątku, że helik snuł się z 20 cm nad podłogą. Jedynie z długością lotu się zgodzę, że był dłuższy, aczkolwiek moja mała walkerka też całkiem długo śmigała. Albo więc w ramach oszczędności w zestawie z helikiem była bateryjka o małej pojemności, albo może jest trochę zużyta. Proponuję dokupić nowe baterie i po prostu je wymieniać, albo też kupić o większej pojemności. http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_index.asp Powyżej zamieściłem link do sprawdzonego sklepu skąd od jakiegoś czasu się zaopatruję, m.in. w baterie, jest tam łatwa wyszukiwarka odpowiedniego typu baterii. Nie radzę kupować lamy albo innego dwuwirnikowca, bo jeśli masz tego to nie bardzo odczujesz różnicę (szkoda pieniędzy), ćwicz tym, a jak będzie Ci mało zastanów się czy już dojrzałeś do prawdziwego modelu. Symulator oczywiście nie zaszkodzi Pozdrawiam Viper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elyseo Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Elyseo, Ten heli to bardziej 3 kanałowa zabawka za max 150zł także dużo radości z lotu to niestety Ci nie da. Trzeba było dołożyć do 400 i kupić Lame V4 bo ona zapewnia przynajmniej stabilność i daje radość z lotów oraz jest dużo części wymiennych i tuningowych jak właśnie np baterie Powiem ci że na stabilność lotu nie narzekam po prostu musiałem trochę pobawić się śrubkami regulacji A niektóre części pasują z Lamy V3 więc z tym nie mam problemu. Ale bateria raczej niestety nie pasuje. Jedyny mankament to krótki czas lotu :cry: Elyseo, Ten heli to bardziej 3 kanałowa zabawka za max 150zł także dużo radości z lotu to niestety Ci nie da. Trzeba było dołożyć do 400 i kupić Lame V4 bo ona zapewnia przynajmniej stabilność i daje radość z lotów oraz jest dużo części wymiennych i tuningowych jak właśnie np baterie Lama to taka sama zabawka i z lataniem prawdziwym modelem heli niewiele ma wspólnego. Co do stabilności, to dwuwirnikowce generalnie są stabilne (pod warunkiem że dobrze ustawione), rzeczywiście można puścić drągi i nie ma tu specjalnego znaczenia czy jest to lama czy inny model działający na podobnej zasadzie (miałem 2 lamy i walkerę małą - podobną do tego na fotce). Co do niezmienności parametrów lotu lamy wraz z rozładowywaniem baterii to też nieprawda, no chyba że aż dwa razy miałem pecha (a tak na marginesie poza moją widziałem też w locie inne). U wszystkich dało się zauważyć wyraźną tendencję, że wraz z rozładowywaniem baterii zmniejszała się stabilność lotu i coraz więcej trzeba była korygować drągami by wreszcie w ostatniej fazie życia baterii (trudno mi w tej chwili podawać w %) uzyskać ten sam efekt co opisany przez autora wątku, że helik snuł się z 20 cm nad podłogą. Jedynie z długością lotu się zgodzę, że był dłuższy, aczkolwiek moja mała walkerka też całkiem długo śmigała. Albo więc w ramach oszczędności w zestawie z helikiem była bateryjka o małej pojemności, albo może jest trochę zużyta. Proponuję dokupić nowe baterie i po prostu je wymieniać, albo też kupić o większej pojemności. http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_index.asp Powyżej zamieściłem link do sprawdzonego sklepu skąd od jakiegoś czasu się zaopatruję, m.in. w baterie, jest tam łatwa wyszukiwarka odpowiedniego typu baterii. Nie radzę kupować lamy albo innego dwuwirnikowca, bo jeśli masz tego to nie bardzo odczujesz różnicę (szkoda pieniędzy), ćwicz tym, a jak będzie Ci mało zastanów się czy już dojrzałeś do prawdziwego modelu. Symulator oczywiście nie zaszkodzi Pozdrawiam Viper Squa Wolał bym gdzieś na allegro kupić albo na jakiejś polskiej stronie. a jakby założyć jakąś baterie z telefonu taką 3.7V 1900 mAh to by nie chodził ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Squa Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Przy spokojnym locie lama wytrzymuje dobre 15 min i oczywiście racja jest ze wraz z rozładowywaniem pakietu padają powoli silniki. Jednak ze muszę sie nie zgodzić z moim poprzednikiem gdyż sam posiadalem 2 lamy i również taka zabawkę i lot był nie do porównania. Poza tym 4 kanał na przechylanie na boki o wiele uprzyjemnia lot. Choć jak wszystkim wiadomo za równowartość lamy można złożyć sobie hk450 a to juz dzien do nocy pozdrówki dla ciebie kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elyseo Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Przy spokojnym locie lama wytrzymuje dobre 15 min i oczywiście racja jest ze wraz z rozładowywaniem pakietu padają powoli silniki. Jednak ze muszę sie nie zgodzić z moim poprzednikiem gdyż sam posiadalem 2 lamy i również taka zabawkę i lot był nie do porównania. Poza tym 4 kanał na przechylanie na boki o wiele uprzyjemnia lot. Choć jak wszystkim wiadomo za równowartość lamy można złożyć sobie hk450 a to juz dzien do nocy pozdrówki dla ciebie kolego Mi chodzi o czas lotu mojego Heli a nie Lamy ile lama lata to mi lotto. Chce żebyście mi doradzili co mam zrobić żeby chociaż 2 min. dłużej latał mój heli :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 a jakby założyć jakąś baterie z telefonu taką 3.7V 1900 mAh to by nie chodził ? Wydajność prądowa niska... odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elyseo Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 a jakby założyć jakąś baterie z telefonu taką 3.7V 1900 mAh to by nie chodził ? Wydajność prądowa niska... odpada Czyli trzeba więcej niż 3.7V :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.