pawel4090 Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Pakiet zapewne waży z 500gram... jestem ciekawy wypowiedzi właściciela modelu, co do wyważenia.
robintom Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Opublikowano 6 Lutego 2011 W tej chwili jeśli chodzi o SC to jest ustawiony, Co do poprzecznego muszę poczekać bo model nie mieści mi się do wanny. Jak będzie źle to wstawię dwa po 3S.
f-150 Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Ewidentnie 2x3S.Zresztą sklep z Szwajcarii w specyfikacji podaje 2x 3600 3S. http://www.ready2fly.ch/shop/ProdukteBilder/Giant_Icon_A5_9b.jpg Dodatkowo inaczej zamontowali serwo.
jacek LP Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Pewne zabrudzenia odpuściłem bo i tak przykryją je naklejki. Mam nadzieję że to nie sa wodne kalkomanie. :jupi: Obawiam się, że jednak to są wodne kalkomanie.Ostatnio złożyłem i oblatałem tego mniejszego ICONA z HK: http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=13848 Papier i kalkomanie w małym wyglądają tak samo jak w Twoim modelu. Kalkomanie które zostały naklejone z tyłu kadłuba po bokach po pięciu minutach odpłynęły.
fenomenalny Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 jacek a jakis film z oblotow masz?Jak sie tym lata wogole?
jacek LP Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Widzę, że jest wątek o mniejszym ICONIE na forum. Wojcio69 jest autorem. Wysłał mi PW z zapytaniem o moje spostrzeżenia. Przesłałem mu, więc pewnie coś tam napisze w swoim wątku. Filmu niestety nie mam. Model składałem dla znajomego prowadzącego sklep internetowy. Mam zdjęcie ściągnięte ze strony sklepu, widzę, że model jest do sprzedania. Na zdjęciu widać że na dziobie przyklejone jest na taśmę prowizoryczne doważenie. Niestety czarna farba odchodzi razem z taśmą. Czerwona farba trzyma się o wiele lepiej. Ogólnie model jest dość ciężki wyszło ok. 880 a po doważeniu ponad 900 g. Bardzo ciężko oderwać go od wody, trzeba mieć nadmiar mocy mocno go rozpędzić i delikatnie w górę. Przydałoby się zwiększyć redan. A jak lata? Tak jak Cessny czy inne tym podobne. Nie próbowałem robić beczki czy lotu odwróconego. Wydaje mi się, że byłoby to dość ryzykowne. Ja nie za bardzo przepadam za tego typu modelami. Edit: poprawiłem zdjęcie
robintom Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Opublikowano 6 Lutego 2011 Z rana na sniadanie zrobiłem test w wannie. Model zachowuje się jak spławik. Obciążony pakietem nieznacznie się przechyla. Próbowałem go przewrócić ale trzeba ostro nacisnąć by go przechylić. Ale to taka wańka wstańka. Do tego skrzydła na końcówkach mają coś w rodzaju pływaków podpórek. Myślałem że będę musiał zainstalować pompę do zęzy ale było sucho. Dodatkowo przerobiłem zasilanie by nie było powodu do obgadywania. Zmieniłem miejsce mocowania odbiornika. Kable poprowadzone środkiem między serwami. Tak że jest teraz miejsce na 2 pakiety 3s które zamówiłem wraz z kablem Y. Jak je dostanę będzie fotka.
robintom Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Opublikowano 12 Lutego 2011 Teraz korek będzie równo pływał.
pawel4090 Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Proszę, to przemeblowanie ładnie wygląda, ile miejsca. Czekam na oblot, mam nadzieje ,że już nie długo , powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.