Maciej1996 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Witam ! Niedawno zakupiłem katanę mini od PA. Model no co tu dużo gadać cud miód. Trochę fotek http://picasaweb.google.com/MJozwiak222/Katana_Mini# Fotki robione na szybko, nie za starannie. Model lata znakomicie, oblatywany przy cholernym mrozie ok. -15st. na szczęście już jest cieplej, czekam też na śnieg bo narty się marnują. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 czekam też na śnieg bo narty się marnują. Zapraszam do mnie :cry: A już było tak pięknie (+11st.) Modelik fajny, podaj więcej danych, jaka Ci wyszła waga, jakie wyposażenie itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Waga cóż dokładnie nie ważyłem ale sądząc po wadze modelu i wyposażenia, będzie to [+/-] 650 gram z pakietem 1600, ogólnie model na chińskim wyposażeniu Silnik taki: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2105 (duży nadmiar mocy) Serwa Corona 929 MG z metalowymi trybami Regielek Turnigy Plush 30 A I parę pierdółek typu li-pol monitory Tylko na razie zrobione są prowizorycznie przedłużenia kabli, tylko do oblotu, niedługo zajmę się zrobieniem tego na porządnie. Ogólnie model znakomicie unosi się w powietrzu, nie potrzeba dużej ilości gazu i dystansu a już jest na górze. Mam tylko problem z mocowaniem kabinki do kadłuba, nie mam na to pomysłu więc na razie jest na taśmę, ale myślę nad czymś lepszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Przyklej magnesy na kabinkę i do kadłuba, najlepiej po 2 w połowie kabinki i 2 na samym końcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Mówisz problem z kabinką? A nie trzyma Ci się na tych dwóch wkrętach, które wchodzą w boki kadłuba tuż przed kabiną? P.S. Widzę, że Tobie też nie udało się nie upaprać lotek przy wklejaniu zawiasów na CA... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Tak, niestety nieuniknione ale 5 minutek ze ściereczką i wszystko pięknie Hmm nie zwróciłem na to uwagi z tymi wkrętami, raczej uważałem że to zły pomysł ale zobaczymy, w instrukcji oczywiście rzuciło mi się to w oczy. Jak latałem przy -15 st. to nawet rzep do mocowania pakietów się rozszczepił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_94 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Czemu nie różowa :twisted: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Hmm.. nie podobała mi się, a czerwona jakoś tak ładnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Ja mam fioletową ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zauważyłem że najczęściej sprzedawana jest fioletowa, być może jestem "inny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 mnie sie pomaranczowa podoba i zielona jak keidys bedzie mnie stac na katane mini od PA to wezme ktoras z tych kolorkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 A mi się podoba czerwona i żółta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 ...A mi biala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Witam Ja mam żółtą, cud, miód A co do mocowania kabinki to ja mam standardowo jak podaje instrukcja na wkręty, trzyma mocno, a odkręcanie i przykręcanie nie stanowi specjalnego problemu. Nie wiem czy Koledzy zauważyli, ale kiedyś był niezły wątek po polsku dotyczący tego modelu (niestety nie pamiętam gdzie), był tam opisany sposób mocowania podwozia, nie tak jak podaje instrukcja na śruby, tylko na kołki, a do nich śruby. W razie kraksy kadłub oddziela się od podwozia i nie dochodzi do jego uszkodzenia (mi się już coś takiego przydarzyło i dziękowałem że wykorzystałem ten sposó. Naprawa polega na wywierceniu starych kołków, wklejeniu nowych i dokręceniu śrub, nie jest więc pracochłonna. Ja mam zainstalowany zestaw napędowy firmowy, niesamowity, potężny zapas mocy, a jako serwa użyłem małe futabki. Natomiast mimo posiadania firmowej bateryjki nijak nie mogę jej umieścić tak jak to pokazano w instrukcji (poprzecznie) i jest umiejscowiona podłużnie nieco wciśnięta do przodu w domek silnika. Pozdrawiam Viper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.