miksell Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Witam. Czy ktoś już wyprowadzał RSSI z odbiornika Turnigy 9x? Jak tak to proszę o podpowiedź ;-) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Z tego co mi wiadomo w takim odbiorniku nie mam rssi bo go tam nie ma Da się tylko załapać kiedy zasię ginie całkowicie, ale to jest tylko moja wiedza która może być błędna. Osobiście odradzam 2,4ghz i nne niż futaba do fpv, kilka razy straciłem model na 2,4ghz i zmieniłem na 35mhz i mam pewny zasięg na 4km i RSSI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Witam odbiorniki mają ten sam układ scalony, kiedy jeszcze miałem odbiornik Turnigy udało mi się to uzyskać z tego linku: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=923419&page=15 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 kiedy jeszcze miałem odbiornik TurnigyA czemu już nie masz Turnigy?? ;-) Osobiście odradzam 2,4ghz i nne niż futaba do fpvMyślę, że kryterium ceny decyduje o zakupie turigy ;-) Zawsze przeciez można zmienić moduł w Turnigy. Osobiście nie jestem przekonany do 35Mhz. Jest to trochę stara technologia, trzeba myśleć o kwarcach i w dodatku ta antena ;-) W sumie to wszystko ma swoje "+" i "-" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 kiedy jeszcze miałem odbiornik TurnigyA czemu już nie masz Turnigy?? ;-) Nadajnik sam w sobie mam ale moduł wymieniłem na FrSky, wcześniej miewałem problemy po 300-500m(według OSD) obecnie siedząc w samochodzie odleciałem 1200m na wysokości ok.50m i dopiero straciłem kontrole, okazało się przy tym że antenka nadajnika była źle ustawiona:) model znaleziony dzięki google earth i współrzędnym z OSD. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Mnie po ok 600m z samochodu Turnigy stracił zasięg na wysokości ok 100m. (dane orientacyjne z Google Earth, bo nie mam jeszcze OSD) okazało się przy tym że antenka nadajnika była źle ustawiona:)Czyli jak była ustawiona?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Ustawiona była prostopadle do ciała a nadajnik równolegle, latałem za siebie nie dam głowy, że wina tkwi w 100% w antence na pewno nadajnik video w tym wypadku nie pomógł. Po wyjściu z auta zasięg był było widać na podglądzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 U mnie po tych 600m zasięg stracił model na chwilę. Możliwe, że złapał jakieś zakłócenia bo akurat przelatywałem nad serwerownią onetu Anteny zawsze staram się mieć ustawione równolegle do ciałą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Teraz też na to zwracam uwagę jedyną wadą zmiany modułu na FrSky bez Telemetrii jest brak RSSI opieram się więc tylko na diodce Led która świeci się kiedy jest połączenie a miga kiedy go nie ma daje to szanse na zawrócenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 A jaki jest dobry moduł z jakiego można wyprowadzić RSSI i mieć wszystko na OSD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.