modelmaniak Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Z racji wrodzonej odrazy do depronu i innych EPP... ja nie skorzystam ale może komuś sie przyda.... http://www.3dbatix.com/plans.php?plane=extra330 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motylasty Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 Przemek to wrodzona odraza do depronu jako takiego, czy odraza do modeli płaskich ( sylwetkowych ) ?, bo przyznam szczerze, że mnie się ten depron coraz bardziej podoba, ale traktowany "normalnie" a nie sylwetkowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarekJ Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 Z racji wrodzonej odrazy do depronu i innych EPP... ja nie skorzystam ale może komuś sie przyda.... A czemu taka uraza do depronu? Ja również nie jestem zwolennikiem tego materiału, ale kilka modeli takich popełniłem z czysto praktycznych względów. Takimi modelami można latać niemal wszędzie. Dla mnie to oznacza, że jak nie mam czasu na wyjazd na lotnisko to mogę w każdej chwili zrobić lot pod domem. W ten sposób np. nauczyłem się zwisu na depronowym akrobacie, którym w sumie przelatałem ok. 150 godzin. Aby to samo ćwiczyć na spalinie, musiałbym kilkadziesiąt razy jechać na lotnisko. A tu latasz bezstresowo (tani model) w każdej wolnej chwili. Myślę, że warto spróbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czhomik Posted March 9, 2007 Share Posted March 9, 2007 Bardzo polecam model extry z planów zaczerpniętych z tej strony modelik lata świetnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomson Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 odświerzę temat bo właśnie szukam czegoś takiego Mam pytanie jak tam jest zamocowany pakiet ?? i czy może być pakiet 3S ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteor Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 nie wiem jak inni ale ja mocuję pakiet na wcisk, nigdy mi nie wyleciał w locie, dopiero gdy model ma crash to pakiet się uwalnia, a pakiet 3S jak najbardziej, tam stosują nawet pakiety 3S 1350mAh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boogie Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 Polecam rzepy. Przy ostrzejszym lataniu warto dac opaske dookola pakietow o masie powyzej 100g. Mimo roznego typu rzepow- roznych firm to i tak puszczaja po kilkunastu lotach. Swieze nie maja szans. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czhomik Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 ja w swoich modelach ( extra z 3dbatix ) akusa przyczepiam na rzepie samoprzylepnym a akusek to 3sp1 1050mAh i jeszcze ani razu nie odpadł mi w locie a latam depronami już ponad sezon :mrgreen: :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.