utopia Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Marcin - możemy sobie podać rękę ... :wink: najpierw są marzenia a potem .. cóż tak ja w piosence kolegów z poznania Moje pokolenie (rah) dorasta beze mnie, we mnie wzrasta niechęć (rah) do tego co niesie stan w którym mam być nieruchomym elementem układanki nazywanej społeczeństwem ogolisz dredy i zapuścisz wąsy, zamienisz jointa na wyciąg z konta zamienisz twarz na maskę czapkę z daszkiem na teczkę, płaszcz, nie wrócisz nigdy już tu, bo pod okiem szef, poeta dla tych krechy na barkach, życie jak walka MMA... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 ja mam 172cm wzrostu ja tam mysle ze 60kg to wynik taki w miare co prawda kumpel wazy 80 i bierze 120 .. ale jednak jest wyzszy o 10 cm.. :mrgreen: chodze na silownie bo tak sie wkrecilem w 3 klasie gimnazjum fajnie jest.. to mi sie podoba .. takie hobby mozna rzec ale to nie odpedza mnie od latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 robraf, targaj systematycznie ale nie forsownie . Efekty zostaną na całe lata . niestety błędy też zostają na lata ale wybierasz sam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 wiem, wiem systematycznie co 2 dni chodze na sil;p zeby nie bylo:D jakims koxem wielkim nie jestem ;p sprawia mi to frajde a ze w szkole mam siłownie to korzystam tez ;] na w-f zobaczymy jak bedzie za rok:P bo maturke trzeba dobrze zdac ( fiz , mat i ang ) ale pewnie tak latwo nie zrezygnuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 witam a ja Ci podpowiem co ja wiem... jeżeli chcesz przybrać na masie to codziennie po kilka razy jedz twaróg a po nim galaretkę ale taką na żelatynie... białko zawarte w twarogu zostanie związane przez żelatynę z galaretki... Kolega z AWF pisał pracę magisterską na "króliku" czyt. inny kolega który na tej diecie przybrał około 20kg niestety nie pamiętam w jakim czasie ale było to dość szybko... targanie sztangi i innych żelastw odpuść sobie bo młody jesteś i zniszczysz sobie postawę, stawy, nadwyrężysz mięśnie... jeżeli nie chcesz wyglądać jak "hardkorowy koksu" to lepiej poświęć swój czas na ćwiczenia ogólnorozwojowe- pompki, przysiady, brzuszki, "jumping" rozciąganie itp... w necie jest cała masa takich ćwiczeń... taki co ćwiczy na siłowni jest silny tylko na serię czyt. chwilę... ogólnorozwojowe dadzą Ci wytrzymałość siłę i rzeźbę tylko wymaga to dużo więcej czasu... sam od dwóch miesięcy robię ogólnorozwojowe ćwiczenia i już czuję różnicę i widzę poprawę w rzeźbie... Dziwię się niektórym kolegą wraz z Adminem że zamiast ostrzec młodszego kolegę żeby się nie skrzywdził zrobiliście sobie z niego obiekt kpin... rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Robercie, nie przejmuj się słowami zakompleksiuchów, którzy będą odradzać Ci ćwiczenia. Przeważnie są za leniwi, by coś z sobą zrobić, więc dla poprawy nastroju i stłumienia głosu rozsądku opowiadają jaka to kulturystyka jest "efekciarska". Sport (uprawiany z głową) to zdrowie. Tak mi się przypomniało - nie zapominaj o ćwiczeniach aerobowych. Ja w ich ramach biegam co niedzielę długie dystanse w pierwszym zakresie treningowym. No i żadnych anabolików - lepiej być chudym i zdrowym niż umięśnionym wrakiem. Nie przesadzaj też z obciążeniami! Ćwiczysz dla siebie, nie musisz nic nikomu udowadniać. I lepsze efekty osiągniesz ćwicząc prawidłowo (jak zwykło się mawiać "technicznie") dobrze wybranym, nie za ciężkim obciążeniem, niż szarpiąc i wijąc się z za dużym ciężarem. Życzę sukcesów! Dopisek - teraz zauważyłem, że masz dopiero 17lat. Zgadzam się z Rafałem - może najpierw ogólnorozwojówka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Yo, Od pewnego czasu i ja trochu "pakuje". Dieta jest,plan treningowy również oraz suplementacja. Dieta - obliczyłem sobie zapotrzebowanie kcal mojego organizmu i dodałem jeszcze 400kcal. Plan treningowy- zaczynałem od treningu "fbw", jest to trening ogólno rozwojowy. Teraz posiadam własny plan który był analizowany przez profesjonalnego trenera . Suplementacja- Aktualnie robię trening masowy. Niestety dieta nie zawsze dostarczy odpowiednie ilości białka,w/w i tłuszczy. Tak więc popijam sobie białaczko po przebudzeniu, po treningu oraz na sen, podobnie w/w i tłuszcze tylko w innych godzinach. Dieta to jakieś ~70% wyniku. Przy treningu "masowym" duże znaczenie ma regeneracja. To właśnie podczas regeneracji rośniemy ,a nie "na siłowni". Podczas cyklu(6-8tygodni) stosuje również monohydrat lub jabłczan kreatyny, glutamine, aminokwasy itp. Wiek 16 lat jest to okres w którym można już zacząć lekki trening siłowy. Hardcorowy koksu- cenie go, ale gdy mówi ze aby był taki jak on potrzeba ... zapomina o tym że trzeba też trochę sterydów wchłonąć. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Y. Dieta - obliczyłem sobie zapotrzebowanie kcal mojego organizmu i dodałem jeszcze 400kcal.Masz bardzo dojrzałe podejście. Gratuluję.Tak z ciekawości - ile kcal wchłaniasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Moje zapotrzebowanie dzienne przy dość dużym wysiłku to około 3200kcal. W tym minimum 240 g białka dziennie , 570 g w/w oraz 95 g tłuszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Ja zawzięcie trenuję od pierwszej podstawówki. Na przestrzeni lat, mój plan ćwiczeń zmieniał się, ewoluował. Przedstawię go w takiej formie, w jakiej jest dzisiaj. Mięśnie pleców - chód z obciążeniem w plecaku (średnio 5kg) na odcinku 1,5km. Dwa powtórzenia dziennie. Łapy - skupiłem się na prawej ręce. Najlepiej rozwinięte mam: palec wskazujący i nadgarstek (nie, nie to, co myślicie). Partie te rozwijam przez gry fps, internet i setki zapisanych stron w zeszytach. Klata - ćwiczenia wykonuję rano, od razu po pobudce. Jako że śpię na brzuchu, rano muszę unieść swoje ciało. Każdy wie, że w tym momencie jest wiele cięższe, tak jakby przyciąganie wzrosło do 3g. Śmiało mogę powiedzieć, że rano wyciskam ze 140kg. Brzuch - codziennie, lecz w weekend trening tej partii jest wzmożony. Dzięki YouTube, JoeMonster, komixxy itp. wywołuję u siebie mocny śmiech, przez co moje mięśnie brzucha ciężko pracują. Nogi - jakoś specjalnie nie rozwijam ich siłowo, jednak sumiennie, regularnie uodparniam je na ból. Po tym, jak już wstanę z łóżka i brnę przez pokój do łazienki, nie wiele jeszcze widząc, wpadam na różne przedmioty typu stołek. Głównie piszczelami. Wykonuję też ćwiczenia ogólnorozwojowe. Bieg z drewnem kominkowym przy -20*C i zakupy, to jedne z mniej hardkorowych ćwiczeń, jakie wykonuję. A dieta? Wysokobiałkowa. Śniadanie takie jak w filmie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Stecio, to czuje ze hardkorowy koxu przy Tobie wymieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam, Widzę ,że koledzy modelarze bawią się moim chlebem codziennym :wink: (na 10-12 jednostek treningowych 4 z nich to siłownia ) Nie powiedziałbym ,że na siłowni człowiek staje się mocny tylko na "chwilę" wszystko zależy od charakteru planu treningowego. Duże ciężary mała liczba powt. i mała ilość serii = poprawa siły maksymalnej, ale wystarczy zastosować 50% swojej siły maksymalnej zwiększyć liczbę powt. i serii żeby wyrobić wytrzymałość siłową Jednak samo pakowanie nic nie da(czytaj nie zwiększysz masy mięśniowej) jeżeli nie zastosujemy odpowiedniej diety a i suplementacja wspomagająca nie zaszkodzi... 6 posiłków dziennie z czego na każdy kg masy 2-3g białka 1g tłuszczy i w zależności od skłonności do tycia 2-7g węgli. Poza tym SUMIENNOŚĆ, SYSTEMATYCZNOŚĆ i DOKŁADNOŚĆ wykonywanych treningów. W razie potrzeby służę pomocą w oparciu o moje metody i plany treningowe pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 A jak Robraf u Ciebie z treningiem oraz dietą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 musze sobie zapotrzebowanie na kcal wyliczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Najważniejszy pierwszy krok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Ja tam jako siłownię wolę basen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Ja tam jako siłownię wolę basen Też pięknie. Ważne, że jest się aktywnym i dba o formę i zdrowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 a jest wśród nas jakiś kolarz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Może kolażem nie jestem ale rocznie rowerem robię ~6000km. Jeżdżę cały rok, ale zimą krótkie przejażdżki z wiadomych powodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Wcześniej robi się ciemno? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.