Thonni Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam Chciałem się dowiedzieć od kolegów co sądzicie o tym latającym skrzydle :?: Electrifly SLINGER ELECTRIC WING ARF http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=7876 Electrifly MINI SLINGER ELECTRIC WING ARF http://www.tophit24.pl/electrifly-mini-slinger-electric-wing-arf,p1889292.html?last=sklep&kategoria=13208&order=p Jakie są wasze opinie na temat tego zestawu :?: Latał ktoś tym skrzydłem :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Był o nim artykuł w "RC Przegląd Modelarski" - poczytaj sobie Mnie akurat też zaciekawił ten modelik i jeszcze porozmawiałem z p. Markiem nt tego skrzydełka. Mówił, że na początku był sceptycznie nastawiony, myślał, że to jest tylko taka zabaweczka. A skończyło się tak, że model tak pozytywnie zaskoczył,że na lotnisku o mało się nie pobili, kto ma teraz nim latać :wink: A to chyba dobra opinia :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Swietny model. Super lata. (w realflighcie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Chciałem go kupić na targach ale nie mieli tej większej wersji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thonni Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Czy ten model jest szybki :?: Pytam bo to może być mój pierwszy jeśli chodzi o model latający :? Na co dzień latam śmigłowcem :roll: Który jest łatwiejszy :?: wersja mniejsza :?: czy większa jest lepsza na początek :?: Czy można wymienić silnik klasy Speed 400 z tego modelu na silnik bez szczotkowy :?: jeśli tak to na jaki :?: Będę wdzięczny za podpowiedz i inne iformacje :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Thonni, wiekszy czyli stabilniejszy, silnik możesz wsadzić spokojnie emaxa 2812 smigło 6x4/5 pakiecik 2200 3s (zapewne masz z helika) regulator 30A (na zapas) i powinno ładnie śmigać, jakieś pytania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thonni Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Thonni, wiekszy czyli stabilniejszy, silnik możesz wsadzić spokojnie emaxa 2812 smigło 6x4/5 pakiecik 2200 3s (zapewne masz z helika) regulator 30A (na zapas) i powinno ładnie śmigać, jakieś pytania? Te parametry które podałeś to do większej wersji :?: Ciekawi mnie tylko jak długo wytrzymują silniki które są już fabrycznie zainstalowane :roll: Znalazłem film pokazujący wersje MINI :wink: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ThxuouIoaVo&feature=related A tu podczas oblotu :wink: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=8tdziTg80Aw&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Same silniki wytrzymują długo - szczotek się tak łatwo nie spala... zwłaszcza w takim modelu :wink: Chociaż oczywiście można sobie zamontować bezszczotkę, wtedy model będzie lżejszy, będzie można dłużej pobujać się po niebie, no i przede wszystkim mieć więcej mocy Te parametry które podałeś to do większej wersji :?: No tak :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 3F ma lepszy stosunek mocy do masy. Ma większą sprawność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.