piotrp Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Panowie, a ja tym zestawem wycinałem szczeliny pod zawiasy i bardzo wygodnie się pracowało. Nacinałem wąskim ostrzem, a potem wcinałem się w głąb "dłutem". Poszło sprawnie. Do tej pory miałem tylko standardowy skalpel medyczny i przejście na taki bogaty zestaw kształtów ostrzy to dla mnie duże ulepszenie. Do twardej balsy pewnie są za delikatne, ale do drobnych i precyzyjnych prac jest OK. A.... nie jestem przesądny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozuszek Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 a ja z innej beczki kilka dni temu już sobie ten komplet zakupiłem i u mnie wszystko metalowe ,jestem zadowolony P.S moze to zalezy gdzie jeaka dostawa ale ja sie na tym nie znam pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Ja też sobie nabyłem ten komplecik i nożyki sprawiają wrażenie w miarę solidnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Też mam te nożyki i wcale nie są takie złe. Widziałem już gorsze zrobiłem test: przy cięciu klocka balsowego 20x20mm w poprzek słoi (włókien) się nie złamały :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Ja rowniez posiadam takowy komplecik podarowany przez malzonke byc moze ze to od niej to dobrze sie sprawuje ale powiem ze jestem zadowolony jak kolega pisal kilka ostrzy rewelacyjnie nadaje sie do podcinania pod zawiaski a mocowania z plasiku wcale nie sa takie slabe calosc ogolnie estetyczna nie ma na co narzekac jak za te kase spoko komplecik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Też posiadam i nie ma co narzekać...(w zasadzie zawsze można, ale po co..). Cena rekompensuje jakość, która nie jest najniższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Też kupiłem sobie zestaw tych noży i wogóle nie narzekam..dla mnie są wystarczające...i jakość wykonania też jest dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Ja też wcisnę swoje parę liter bo sam kupiłem je z ciekawości. :roll: Jest dużo drobiazgów w tej całej walizeczce i tak praktycznie mogli tam włożyć najlepszych ostrzy 2 razy więcej. :| Osełka się przydaje bo po kilku cięciach ostrze tępi się jak diabli.Ale nie ma co narzekać za takie pieniądze.Jedyne co mnie boli, to to że końcówki są plastykowe.Ale to się da przeboleć.Sam wycinam nimi w depronie epp styropianie styrodurze i innych piankach i radzą sobie znakomicie.Trzeba je tylko często ostrzyć i jest ok.Nie ma co narzekać.One nie są do metalu.Jak ktoś chce ciąć balsę to niech sobie kupi porządny nożyk olfy i parę ostrzy to starczy mu do końca życia. Do pianek i innych styro w zupełności wystarczą.Takie moje zdanie. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.