Maciej Ritmann Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 tak się zastanawiam czy znacie może jakiś przypadek kiedy to model fpv zetnkął się z prawdziwym samolotem? macie linki do filmów z tym>? chodzi mi o nagranie przelatującego pasażera
Patryk.M Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Wydaje mi się że takiego przypadku nie było :cry: Może to wina tego że samolot (prawdziwy) lata na bardzo dużej wysokość a model FPV max 4-5 km :mrgreen:
rapier Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 dziwne bo ja widze co chwila wielkie pasazerskie samoloty okolo 400m nad ziemia
madrian Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 tak się zastanawiam czy znacie może jakiś przypadek kiedy to model fpv zetnkął się z prawdziwym samolotem? macie linki do filmów z tym>? chodzi mi o nagranie przelatującego pasażera Tak. Był taki przypadek. Bodajże w Australii. Model latał na ścieżce podejścia do lotniska i dostał się w strumień gazów wylotowych przelatującego blisko odrzutowca komercyjnego. Było to ok. 200m nad ziemią. Widać samolot na filmie, jak przelatuje blisko modelu. Model utracił stateczność i rozbił się na ziemi. Filmik był na tubie. Link kiedyś był na naszym forum, ale nie pamiętam w którym dziale i jak się nazywał temat. Wydaje mi się że takiego przypadku nie było :cry: Może to wina tego że samolot (prawdziwy) lata na bardzo dużej wysokość a model FPV max 4-5 km :mrgreen: Tak... a pasażerów ładuje się katapultami. :wink: Każdy samolot musi kiedyś wylądować czy wystartować. A wtedy daleko mu do pułapu przelotowego. A na podejściu samoloty pasażerskie lecą na takich wysokościach, że przeciętny model ma szansę zapukać w okno. I to sporo kilometrów od pasa.
Eski Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 A czy taki model stanowi zagrożenie dla takiego prawdziwego samolotu ? Jak wam się wydaje ?
Malker Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Skoro niewielki ptak może narobić problemów w silniku odrzutowca, to co dopiero model z całą zawartością elektroniki.
ECO400 Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Wydaje mi się że takiego przypadku nie było :cry: Może to wina tego że samolot (prawdziwy) lata na bardzo dużej wysokość a model FPV max 4-5 km :mrgreen: 1. co ma oznaczać ta minka na koncu pierwszego zdania?2. skąd masz takie informacje na temat zasięgu lotu FPV?? są one całkowitą bzdurą, tyle Ci powiem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.