Skocz do zawartości

fpv vs samolot

Maciej Ritmann

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak się zastanawiam czy znacie może jakiś przypadek kiedy to model fpv zetnkął się z prawdziwym samolotem? macie linki do filmów z tym>? chodzi mi o nagranie przelatującego pasażera

Opublikowano

Wydaje mi się że takiego przypadku nie było :cry:

Może to wina tego że samolot (prawdziwy) lata na bardzo dużej wysokość a model FPV max 4-5 km :mrgreen:

Opublikowano

tak się zastanawiam czy znacie może jakiś przypadek kiedy to model fpv zetnkął się z prawdziwym samolotem? macie linki do filmów z tym>? chodzi mi o nagranie przelatującego pasażera

Tak. Był taki przypadek. Bodajże w Australii.

Model latał na ścieżce podejścia do lotniska i dostał się w strumień gazów wylotowych przelatującego blisko odrzutowca komercyjnego. Było to ok. 200m nad ziemią. Widać samolot na filmie, jak przelatuje blisko modelu.

Model utracił stateczność i rozbił się na ziemi.

Filmik był na tubie. Link kiedyś był na naszym forum, ale nie pamiętam w którym dziale i jak się nazywał temat.

Może to wina tego że samolot (prawdziwy) lata na bardzo dużej wysokość a model FPV max 4-5 km :mrgreen:

Tak... a pasażerów ładuje się katapultami. :wink:

Każdy samolot musi kiedyś wylądować czy wystartować. A wtedy daleko mu do pułapu przelotowego.

A na podejściu samoloty pasażerskie lecą na takich wysokościach, że przeciętny model ma szansę zapukać w okno. I to sporo kilometrów od pasa.

Opublikowano

A czy taki model stanowi zagrożenie dla takiego prawdziwego samolotu ?

Jak wam się wydaje ?

Opublikowano

Skoro niewielki ptak może narobić problemów w silniku odrzutowca, to co dopiero model z całą zawartością elektroniki.

Opublikowano

1. co ma oznaczać ta minka na koncu pierwszego zdania?

2. skąd masz takie informacje na temat zasięgu lotu FPV?? są one całkowitą bzdurą, tyle Ci powiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.