Maciej Ritmann Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 tak się zastanawiam czy znacie może jakiś przypadek kiedy to model fpv zetnkął się z prawdziwym samolotem? macie linki do filmów z tym>? chodzi mi o nagranie przelatującego pasażera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk.M Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Wydaje mi się że takiego przypadku nie było :cry: Może to wina tego że samolot (prawdziwy) lata na bardzo dużej wysokość a model FPV max 4-5 km :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapier Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 dziwne bo ja widze co chwila wielkie pasazerskie samoloty okolo 400m nad ziemia Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 tak się zastanawiam czy znacie może jakiś przypadek kiedy to model fpv zetnkął się z prawdziwym samolotem? macie linki do filmów z tym>? chodzi mi o nagranie przelatującego pasażera Tak. Był taki przypadek. Bodajże w Australii. Model latał na ścieżce podejścia do lotniska i dostał się w strumień gazów wylotowych przelatującego blisko odrzutowca komercyjnego. Było to ok. 200m nad ziemią. Widać samolot na filmie, jak przelatuje blisko modelu. Model utracił stateczność i rozbił się na ziemi. Filmik był na tubie. Link kiedyś był na naszym forum, ale nie pamiętam w którym dziale i jak się nazywał temat. Wydaje mi się że takiego przypadku nie było :cry: Może to wina tego że samolot (prawdziwy) lata na bardzo dużej wysokość a model FPV max 4-5 km :mrgreen: Tak... a pasażerów ładuje się katapultami. :wink: Każdy samolot musi kiedyś wylądować czy wystartować. A wtedy daleko mu do pułapu przelotowego. A na podejściu samoloty pasażerskie lecą na takich wysokościach, że przeciętny model ma szansę zapukać w okno. I to sporo kilometrów od pasa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eski Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 A czy taki model stanowi zagrożenie dla takiego prawdziwego samolotu ? Jak wam się wydaje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Stanowi i to poważne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malker Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Skoro niewielki ptak może narobić problemów w silniku odrzutowca, to co dopiero model z całą zawartością elektroniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Znalazłem. 737 widać w 0:40-0:43 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Wydaje mi się że takiego przypadku nie było :cry: Może to wina tego że samolot (prawdziwy) lata na bardzo dużej wysokość a model FPV max 4-5 km :mrgreen: 1. co ma oznaczać ta minka na koncu pierwszego zdania?2. skąd masz takie informacje na temat zasięgu lotu FPV?? są one całkowitą bzdurą, tyle Ci powiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.