ECO400 Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 No i w końcu się spiąłem i zbudowałem od początku do końca nowego quadro tak jak właśnie chciałem czyli bez kompromisów typu elektronika na zewnątrz. Chyba mi się udało... Rozmiar tradycyjny: 49cm Waga: 795g z pakietem 3s 2250mAh 25C Setup: FC cyberdrones v1.33 RED regulatory i2c 18A Turnigy Plush przerobione przez Meteora silniki KEDA 28-22M śmigła 9x5x3 ale docelowo będą 10x4,7 pakiet 3s 2250mAh 25C Rhino RX/TX Futaba 9CP + FrSky 2,4ghz (super moduł! polecam!) konstrukcja tradycyjnie z G10 i ALU Jestem już po pierwszym locie i model świetnie się prowadzi. Zaraz idę polatać na dworze i może jakiś film się uda nakręcić. jeszcze bez podwozia ale to się jeszcze zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Oświetlenie modelu. Diody można zaprogramować w dowolny sposób: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 co to za system oświetlenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 oświetlenie jest wbudowane w ten moduł: do tego 43 diody led super jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Jest nowy film, z dzisiejszego latania. Wszystkie ujęcia ze statywu... http://www.youtube.com/watch?v=hEnNjICS8bU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 I mała wzmianka. Dodałem FPV. Można jest zdemontować w 2 minuty odpinając jedno złącze od zasilania i odklejając taśmę oraz rzep. Może nie wygląda to za ciekawie ale jeśli wszystko będzie dobrze to zrobię demontowaną półkę z laminatu na FPV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Zamiast taśmy lepiej wklej dwie nakrętki w dno miski i mocuj na dwa wkręty-lekko, solidnie i estetycznie. Czy kamera nie jest za wysoko(śmigła w polu widzenia)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Adam. wszystko jest przemyślane. Ta taśma jest tak mocna że jeden pasek utrzyma cały model Kamera jest dobrze zamontowana. śmigła nie wchodzą w kadr. Tak jak napisałem jest to mocowanie prowizoryczne do testów. Dzisiaj odbyłem 3 loty FPV bez żadnych strat. Wszystko jest dobrze więc w tygodniu wytnę docelową półkę z laminatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.