kret88 Opublikowano 13 Lutego 2011 Opublikowano 13 Lutego 2011 Witam, widząc całkowity brak wiaterku i piękne słoneczko za oknem postanowiłem wybrać się gdzieś na pole i trochę potrenować swe umiejętności w pilotarzu. Niestety mam pewien problem ponieważ zapomniałem odłączyć od odbiornika pakietu i tak od piątku go zasilał. Niestety teraz mam problem bo nie mogę go naładować. Gdy podłączam go do ładowarki (HK ECO6) ta wypisuje mi komunikat "low voltage" i nie chce go ładować. Czy ta ładowarka ma możliwośc regeneracji tych pakietów, czy nadaję się on już jedynie do kosza?
alberto6 Opublikowano 13 Lutego 2011 Opublikowano 13 Lutego 2011 Witam Z tego co się dowiedziałem na tym forum, to zasilanie jest zbyt niskie żeby ładowarka ruszyła, więc trzeba podnieść tę wartość innym źródłem ( np. akumulator 12V), a wtedy ładowarka powinna ruszyć. Jeżeli coś poplątałem proszę mnie poprawić.
Cimek Opublikowano 13 Lutego 2011 Opublikowano 13 Lutego 2011 Źle Albert , Najlepiej poprzez Ładowarkę, można uratować pakiet, robiąc w ten sposób, podpinasz pakiet bez balansera , ladujesz go programem nimh do 10V i później ładujesz przez balanser... Musisz być cały czas przy pakiecie i musisz być aby kontrolować temperaturę pakietu... Powinno pomóc
kret88 Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Opublikowano 14 Lutego 2011 Dziękuje Cimek za pomoc, zrobiłem tak jak pisałeś i pomogło. Pakiet uratowany. Szkoda tylko że samolot wczoraj mi się rozbił
toretto1995 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Dzięki Mateusz.Też miałem jeden pakiet którego nie dało się naładować.Zrobiłem jak poradziłeś i działa teraz;) Dzięki
Gmeracz Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Umówmy się że ta metoda nie ratuje pakietu tylko daje nam szanse jeszcze nim polatać. W celi poniżej 2,7 V zachodzą nieodwracalne reakcje chemiczne i będzie się ona szybciej ładować (gromadzić mniej energii) oraz szybciej siadać. Pewnego razu może się też już w ogóle nie obudzić i zostać w pobliżu 0 V. Tak czy inaczej pakiet jako całość traci sporo na wydajności prądowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.