kret88 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Witam, widząc całkowity brak wiaterku i piękne słoneczko za oknem postanowiłem wybrać się gdzieś na pole i trochę potrenować swe umiejętności w pilotarzu. Niestety mam pewien problem ponieważ zapomniałem odłączyć od odbiornika pakietu i tak od piątku go zasilał. Niestety teraz mam problem bo nie mogę go naładować. Gdy podłączam go do ładowarki (HK ECO6) ta wypisuje mi komunikat "low voltage" i nie chce go ładować. Czy ta ładowarka ma możliwośc regeneracji tych pakietów, czy nadaję się on już jedynie do kosza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto6 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Witam Z tego co się dowiedziałem na tym forum, to zasilanie jest zbyt niskie żeby ładowarka ruszyła, więc trzeba podnieść tę wartość innym źródłem ( np. akumulator 12V), a wtedy ładowarka powinna ruszyć. Jeżeli coś poplątałem proszę mnie poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Źle Albert , Najlepiej poprzez Ładowarkę, można uratować pakiet, robiąc w ten sposób, podpinasz pakiet bez balansera , ladujesz go programem nimh do 10V i później ładujesz przez balanser... Musisz być cały czas przy pakiecie i musisz być aby kontrolować temperaturę pakietu... Powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kret88 Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Dziękuje Cimek za pomoc, zrobiłem tak jak pisałeś i pomogło. Pakiet uratowany. Szkoda tylko że samolot wczoraj mi się rozbił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Dzięki Mateusz.Też miałem jeden pakiet którego nie dało się naładować.Zrobiłem jak poradziłeś i działa teraz;) Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmeracz Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Umówmy się że ta metoda nie ratuje pakietu tylko daje nam szanse jeszcze nim polatać. W celi poniżej 2,7 V zachodzą nieodwracalne reakcje chemiczne i będzie się ona szybciej ładować (gromadzić mniej energii) oraz szybciej siadać. Pewnego razu może się też już w ogóle nie obudzić i zostać w pobliżu 0 V. Tak czy inaczej pakiet jako całość traci sporo na wydajności prądowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.