Skocz do zawartości

TP 2410-09 vs silnik od ASW-28

kakis_cro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

W związku z tym że pelikanowski silnik ma krzywą oś i słabo ciągnie moje ASW-28, postanowiłem wymienić go na coś nieco mocniejszego, kręcącego tym samym śmigłem na 2S Lipo.

Wg parametrów pasuje tu idealnie Tower Pro 2410-09

Najpierw postanowiłem zrobić małe porównanie.

TP jest trochę masywniejszy od pelikanowskiego (P) i cięższy, więc wydaje się że powinien być mocniejszy...

Waga z konektorami:

P 59

TP 63g

Test z 2S Lipol, śmigło TP 10*4,7 SF:

P pobiera 10A, ma 79W

TP 6,3A , 50W ???? tak mało? i to na zalecanym śmigle?

sprawdzałem na 2 silniczkach TP i wyniki podobne. Przecież powinien mieć ok 100W. Nie wiem czy te silniki tak mają czy to może wadliwa seria, ale chyba nie uciągnie mojego ASW.

Opublikowano

A czy możesz podać w jaki sposób i czym mierzyłeś pobór prądu?

Przy silniczkach BL nie jest to takie proste i oczywiste.

Jeżeli ci to w czymś pomoże, to używałem TP 2410-09 z w/w śmigłem do napędu Motoszybowca o masie ok. 600g, czyli dość zbliżonej do ASW, tylko o mniejszej rozpiętości.

Na pakiecie 2S dawał radę, choć bez rewelacji, za to na pakiecie 3S ciągnął model jak rakieta.

Opublikowano

mierzyłem takim urządzonkiem power analizer HK-010 z hobbyking.

Nie wiem jak Wat, ale wskazania voltów i balancera są bardzo dokładne i prawdziwe

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.