kakis_cro Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 witam W związku z tym że pelikanowski silnik ma krzywą oś i słabo ciągnie moje ASW-28, postanowiłem wymienić go na coś nieco mocniejszego, kręcącego tym samym śmigłem na 2S Lipo. Wg parametrów pasuje tu idealnie Tower Pro 2410-09 Najpierw postanowiłem zrobić małe porównanie. TP jest trochę masywniejszy od pelikanowskiego (P) i cięższy, więc wydaje się że powinien być mocniejszy... Waga z konektorami: P 59 TP 63g Test z 2S Lipol, śmigło TP 10*4,7 SF: P pobiera 10A, ma 79W TP 6,3A , 50W ???? tak mało? i to na zalecanym śmigle? sprawdzałem na 2 silniczkach TP i wyniki podobne. Przecież powinien mieć ok 100W. Nie wiem czy te silniki tak mają czy to może wadliwa seria, ale chyba nie uciągnie mojego ASW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 A czy możesz podać w jaki sposób i czym mierzyłeś pobór prądu? Przy silniczkach BL nie jest to takie proste i oczywiste. Jeżeli ci to w czymś pomoże, to używałem TP 2410-09 z w/w śmigłem do napędu Motoszybowca o masie ok. 600g, czyli dość zbliżonej do ASW, tylko o mniejszej rozpiętości. Na pakiecie 2S dawał radę, choć bez rewelacji, za to na pakiecie 3S ciągnął model jak rakieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakis_cro Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 mierzyłem takim urządzonkiem power analizer HK-010 z hobbyking. Nie wiem jak Wat, ale wskazania voltów i balancera są bardzo dokładne i prawdziwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekONY Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Sprawdzałeś model w locie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakis_cro Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 nie, na razie nie mam na to czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.