romsonic Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Witam.Ponieważ mróz skawalił powietrze ,latanie zatem utrudnione,postanowiłem zaprezentować kilka swoich modeli,jakie w czasie dwóch lat uczyniłem ,a jeszcze nie rozbiłem.A z wyjątkiem Wicherka,który pochodzi z początku lat 90.Pozdrowionka. Zacznę od ostatniego z ,,dzieci".Znanego przedmiotu krytyki.Spitfirre De agostini. . Następny,wspomniany Wicherek 10.Ten był pierwszym. I ten sam po remoncie w roku ubiegłym: Następne w najbliższym czasie poprezentuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
romsonic Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 Minimag,a raczej zimimag. I w locie przy -15.Brrrrrr. Tyle na dziś.Pozdrawiam. Witam .Następny z modeli ,to Rawen styrodur wzmacniany .Elektryk.Skrzydła oklejone balsą. Niestety ciężko latał ,jak też ciężkim był i po kilku rozbiciach oraz naprawach poszedł[nie poleciał]do archiwum. był też dawcą organów[serwa ,silnik i inne części wymienne] W domu... I po pierwszym locie w plenerze Pozdrawiam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
romsonic Posted March 6, 2011 Author Share Posted March 6, 2011 Witam modelarską brać.Teraz z innej beczki.Pokażę niektóre z moich niegdysiejszych konstrukcji wykonanych z wycinanek kartonowych,małomodelarzopodobnych. Lokheed super electra.Pasażerski przedwojenny .Ciekawostką historyczną jest sposób sprowadzenia do Polski.Nie w skrzyniach,lecz lotem przez atlantyk. I wiszący pod żyrandolem PZL M 4 Tarpan.Niestety nie doczekał się produkcji seryjnej.Dwa prototypy .Jeden w Krakowie ,a drugi .....widać.Ostatnio zmienił hangar i ma się dobrze Następne z tej serii zaprezentuję po konserwacjach wiosennych. Pozdrawiam .Roman. Link to comment Share on other sites More sharing options...
romsonic Posted February 6, 2012 Author Share Posted February 6, 2012 Znany i lubiany Extrim,ala Artex. Stacjonarnie I w locie A także z towarzystwem Oraz zgodnie z zasadą,,Wystartować możesz,wylądować...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
romsonic Posted February 6, 2012 Author Share Posted February 6, 2012 Z dawnych czeskich planów ,model trenerka wykonany w 2008/2009 roku i mimo wielu przygód na krawędzi katastrofy lata do dziś ,to znaczy jesieni ,a niedługo mam nadzieję rozpocznie kolejny ,czwarty sezon chwały.Dodam że jest to mój ulubiony samolocik. Stacjonarnie: Podczas startu: W locie: Pozdrawiam.Roman. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.