bandi Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam Budowa makiety robinsona R22 tak w skrócie małe przymiarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Widziałem Twój poprzedni model, więc ten pewnie wyjdzie obłędnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Dzięki:):) bardzo bym chciał żeby efekt końcowy był zadawalający myśle o szpachli na wierzch i do lakierni samochodowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Chyba jedyne, czego nie przeskoczysz, to ta odkryta część mechaniki. Tutaj niestety będzie musiał zostać ten zbiornik paliwa. No i przydałby się FBL. R-22 ma bardzo wysoko głowicę, więc po przerobieniu tej raptorowej wyszłoby podobnie. A jak masz zamiar rozwiązać ogon? R-22 nie ma tam podpórek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 no masz racje tego nie przeskocze ale zrobie imitacje turbiny;) przynajmniej mam w planach;) i koniec rury wydechowej wsadze własnie w wylut turbiny żeby to w miare wyglądało Jeśli chodzi o podpory ogona to własnie je przerobiłem bo normalnie były na samym dole a teraz są dużo wyżej a belka ogonowa trzyma teraz też mocno wiec nie powinno być problemów wystarczy obudować teraz ogonik i jeśli chodzi o dłuższy wał główny no to też rzeczywiscie w Robinsonie jest on sporo dłuższy niż w moim frenzy 50 no ale będzie to tylko przypominać Robinsona a dla mnie to i tak już duzo bo nie musze wydawać Tyle kasy na makietę tylko troszkę się musze poświecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Wał dałoby się chyba dosyć łatwo przedłużyć. W R-22 tarcza sterująca jest na samej górze. Gdybyś miał FBL, to być może wystarczyłoby dać bardzo długie snapy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 masz racje From_heaven ale zostane przy tej konstrukcji i przy tym wale i snapach i głowicy bo wiesz troche też z przyczyn materialnych itp;) ale mysle ze i tak będzie fajnie wyglądał konstrukcja dachu ze sklejki brzozowej 3 mm a na to pojdzie jeszcze balsa 3mm góra już pokryta balsą 3 mm i wywiercony otwór pod klucz od rozrusznika przód już po szlifowaniu na stole a tutaj makieta od kuchnii pozderki Dario Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Robinson doczekał się dzióbka ;P jeszcze nie skończony , ale wygląda to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 kurcze, może jednak przedłużysz tą głowice tak ładnie by wyglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 no zobaczymy na to jeszcze jest czas:D ale być może skusze się na przedłużenie trzeba tylko dłuższe snapy i wytoczyć nowy wał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 To jeszcze pomyśl o tym że minimalna różnica wyważenia łopat i cały projekt może ulec zniszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Hmmmm to sam nie wiem może nie będe kombinował tylko zostawię tak jak jest czyli, ze standardowym wałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Robinson doczekał się drzwi fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 pozderki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Pełen szacunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Dzięki wielkie kurcze pewno nie będzie to tak wygladało super po malowaniu jak kupiona makieta no ale zawsze to coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Czasami te kupne są zbyt "cukierkowe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 w sumie nigdy kupnej nie miałem bo to troche kosztuje po za tym ja lubię sam modelować i troche się namęczyć bo to zawsze satysfakcja miałem zrobić tego robinsona w postaci odlewu z włókna węglowego itp zrobić kopyto, ale jakoś po pewnym czasie stwierdziłem że z balsy zrobie bo prościej nawet wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 ogon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.