bandi Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 dzięki Właśnie przede mną najważniejsza rzecz rokująca wszystko czyli malowanie końcowe bo zrobiłem próbę malowania drzwi od wewnątrz akrylowym sprayem i metanol niestety go rozpuszcza nie wiem czym to pomalować żeby metanol tego nie rozpuścił chyba że pomalować całośc akrylem a na to bezbarwny kolor w sprayu tylko jakiś specjalny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Witam. Nie jestem pewien czy metanol rozpuszcza farby nitroglicerynowe. Jeżeli nie to tu jest ich bardzo duży wybór: http://pl.skate-europe.com/k/46-farby?gclid=COG089fXkagCFQMjfAodzyLLCg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 farby nitroglicerynowe :shock: Jakie farby? 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Można użyć tych lakierów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 dzięki za odpowiedzi już po konsultacji wiem jakiej farby użyje pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 model po szlifowaniu juz gotowy do malowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Pięknie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Imitacja rubiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Witam, piszę troszkę wolno, bo cały czas oczy przecieram ze zdziwienia. Zacząłem czytać wątek od ostatniej strony, z resztą jak każde czasopismo :lol2: :lol2: :lol2: Gratuluje udanej konstrukcji, jestem pod dużym, ale to ogromnym wrażeniem. Po doczytaniu całości (artykułu), mam do Ciebie jedno pytanko, czy podwyższasz jakoś ten wirnik jak w oryginale?. napisałem jakoś bo raczej Ty wykombinujesz jak to zrobić w sensowny sposób. Śledzę z niecierpliwością postępy i nie ukrywam że czekam jeszcze bardziej zniecierpliwiony, na fotki lub filmik z dziewiczego lotu. :jupi: P.S. Po tym jak koledzy modelarze sprowadzili mnie na twardą ziemię, w bardzzooo dalekich planach budowa Mi-2 lub PZL Kania :crazy: (Raczej Kania z racji dokumentacji). Trzymam kciuki i życzę dalszych sukcesów. Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Witaj Kolego eptita Sprawa jest następująca Miałem zmieniać wał popychacze snapy i zrobić go pod oryginał ...ale jednak zrezygnowałem z tego po naradzie pewnej osoby na forum tak czy tak moja makieta nie będzie nigdy oryginałem Robinsona R22 a z przedłużeniem Wału mogło by doprowadzić do dodatkowych wibracji a tym samym rozwalenie modelu . Postanowiłem, że zostane przy tej mechanice Serwa cyfrowe na tarcze już kupiłem nie są specjalnie szybkie ale do makiety myśle że spokojnie wystarczą http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=65_457_458&products_id=4464 Teraz tylko potrzeba mi żyroskopu GY 401 i serwa cyfrowego FUTABY mysle ze w przyszłym tygodniu już będe miał również w przyszłym tygodniu biore się w końcu za pomalowanie makiety problem mam z naklejkami bo gość który je robi przygrał w tak zwanego ch.... i wytrzymał mnie długo i powiedział , że mi ich nie zrobi musze coś wykombinować swojego jak tylko będę miał zrobione to wrzucę na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 a tak na marginesie to ja nazywam się KANIA:d:d:d HAHA: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 No Darku dzialaj dzialaj czekam na pomalowanego ciekawi mnie efekcik koncowy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Witajcie Marnie idą postępy w budowie dopiero teraz udało mi się zdobyć naklejki na moja makietę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Krótki filmik ze startu mojej FRANI http://www.youtube.com/watch?v=8Lib4T7844Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witam Piękna pogoda a więc postanowiłem trochę polatać i wprawiać się w model filmiki http://www.youtube.com/watch?v=YQXSfo5TMpc http://www.youtube.com/watch?v=zsE_oS8Iktw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Wszystko ładnie i pieknie Dareczku, ale nie lataj nim na golasa, Garniturek zrobiłeś na miarę, więc może zaprezentuj w pełnej Gali In Flight co ? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witaj Rafał z miłą chęcią założył bym mu już kubraczek bo jest piękny tylko że własnie Makieta czeka na mojego malarza i się doczekać nie może :( Przyznam ,że pięknie by się prezentował taki żółciutki RMF-U ale to już niebawem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Witam zamontowałem termometr pokładowy , zgrabny lekki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Witam Termometr pokładowy przetestowany temperatura głowicy silnika po odkręceniu 4 ząbków wynosi 86* C < spokojne loty > myślałem jednak o wkręceniu iglicy o kilka ząbków , ponieważ obroty silnika deczko spadły i ogon helika dziobie ... widać znaczny spadek obrotów ... jaka waszym doświadczeniom powinna byc temperatura bezpieczna dla silnika ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 6 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Witam Troszkę długo to trwało , ale za to moja makieta nabiera blasku jeszcze przed lakierem bezbarwnym fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.