eptita Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Witam, pięknie Ci to wyszło, moim zdaniem super. Na ostatniej fotce widzę, że pogoda także Ci dopisuje jak i mi(urlop), żar dosłownie leje się z nieba :lol2: Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Witaj Tak pogoda wczoraj była bardzo śliczna :/ niestety ale za to dzisiaj mamy cudownie ja jutro biorę się za pomalowanie makiety w środku czarnym kolorkiem , później szyby i kolejne oblatanie parę fotek ogon już zmontowany na gotowe buda założona tylko do zdjęcia jeszcze trzeba pomalować środek na czarno ... ogólnie buda siądzie jeszcze niżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Piękna,czysta robota! Gratuluje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Imitacja turbiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 :shock: szczęka mi opada coraz bardziej. Już gratuluję, Darku, pięknego modelu :pom: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Dzięki Darku Makieta pomalowana już w środku nie jest jakoś zbyt pięknie bo pędzlem ...ale chodzi tylko o kontrast sprayem bałem się malować bo to zawsze coś się przyprószy a szkoda było by zniszczyć ten piękny żółty kolorek jeszcze tylko jak dobrze pójdzie to w poniedziałek pokryje środek lakierem bezbarwnym z utwardzaczem i zostaną mi do zrobienia tylko szyby trzeba będzie zrobić kopyto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Udało się helikopter się uniósł na razie próbowałem zawis gdyż nie ma miejsca koło domu a samochód mam w naprawie żeby przewieźć makiete na pole . Generalnie mocy jest jeszcze sporo .. makieta waży w sumie nie mało bez szyb 4950g Jak będe miał kogoś do pomocy to nagram filmik ale na razie tylko fotka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 rozumiem ze to masa calego heli a ile wazy sama makieta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 masa makiety z podwoziem około 1500g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Założysz szybki to będzie lepiej. Powietrze będzie ładnie opływało całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Wygląda zacnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Rewelacja. Teraz może pomyśl o jakimś FBL. Byle nie Aligna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 hmmm Jak narazie lipaa:( Makieta wpada w tak duży rezonans że nie da się latać już wyrwało mi drzwi z zawiasów hmm nie wiem być może przez to ,że wszystkie mocowania do ramy są za sztywno?? POMOCY szkoda żeby taka makieta zdobiła półkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 daj podkładki gumowe (np. z dętki wytnij) może pomoże możesz też dać taką twardą pianke do pakowania towaru, np. silniki z HC są w takie pudełka z białej pianki pakowane, tez ładnie tłumi drgania. tutaj w górnym prawym rogu widać o jakie pudełeczko mi chodzi: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/KDA20-26M.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Takie z dętki będą za cienkie chyba że kilka warstwm lepsza była by ta pianka. Poza tym można kupić wibroizolatory, w każdym kształcie i rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 w sumie pracuje w firmie gdzie tłoczymi róznego rodzaju uszczelki sylikonowe i gumowe więc mam takie oringi 3 mm hmm założę w każdych połączeniach skręcanych i przetestuje oby pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Darek od dziś mówię ci miszczu [tak na marginesie cessna latała pięknie zakończyła żywot w bardzo emocjonujący sposób] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 no czesc Tomas no jak narazie to nie możesz mi mówić mistrzu bo jak na razie makieta lata tak srednio tzn mocy jest dużo tylko te wibracje ,że aż mi drzwi wyrwało z zawiasów :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Spoko poradzisz sobie z tym,ogólnie makietka rewelka,straszecznie mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Panowie nic z tego walczyłem dzisiaj cały dzień z makietą założyłem gumy wytłumiające drgania , próbowałem zmieniać krzywe gazu skoku nic nie pomaga od mocnej wibracji zrobiło mi dziurę w górnej osłonie snapów widocznie moja wada konstrukcji nie mniej jednak zakańczam temat ściągam całą budę i latam bez niej a makieta idze na półkę dzięki za oglądanie i komentowanie moich postów POZDRAWIAM WAS DAREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.