misiekkk Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Witam, Ponieważ ostatnio robiłem zakupy w tym sklepie a nie spotkałem na tym forum nigdzie opinii o nim ( jeżeli jest a nie znalazłem - przepraszam i proszę o przeniesienie posta ) chciałem się podzielić moimi odczuciami: - wybór towaru: 5 jak dla mnie bardzo duży - znalazłem tam wiele rzeczy które potrzebowałem Zauważyłem tylko, że lepiej tam zadzwonić, niż wybierać ze strony, ponieważ wiele rzeczy mają fizycznie a nie ma ich na stronie - kontakt telefoniczny: 5+ Nie tylko fachowo i miło, ale także szybko i rzeczowo - zasugerowano mi kilka zmian w zamówieniu i teraz się cieszę, że ich posłuchałem - realizacja zamówienia: 5 błyskawiczna - zależało mi na bardzo szybkiej wysyłce, wszystko zgodnie z ustaleniami, zapakowanie REWELACYJNE, zawartość zgodna z zamówieniem - ceny: 5- porównywalne z innymi sklepami a wybór spory, więc można zaoszczędzić na kosztach transportu W mojej skromnej opinii sklep ten jest w czołówce obok perfecthobby.pl i strefahobby.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Potwierdzam w całości. Można nawet pomarudzić o inny kolor kabinki w modelu i wszystko jest do dogadania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Sklep mam, że tak powiem, pod bokiem i czasem tam wpadam. Sklep przyzwoity, choć ceny nie należą do najniższych. Kontakt z klientem o wiele lepszy niż np. w Modelarnii.pl na Bitwy Warszawskiej. Jedna z małych wad jest to, że nie ma wystawionych cen przy towarach i trzeba o wszystko pytać. Asortyment posiadany o wiele większy niż podany na stronie, której przydałaby się aktualizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Firma jeszcze parę lat temu miała, moim zdaniem, poważny problem w komunikacji z klientami. Kupując jesienią Bobolinka byłem mile zaskoczony. Cóż, konkurencja, wolny rynek i tym podobne motywatory skłaniają do bycia miłym, komunikatywnym i szanującym kontrahenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Byłem tam dotychczas jeden raz. Właściciel miły, doradził, pomógł wybrać, spytał nawet co buduję, a wyczuwając, że jestem początkujący wręczył mi nawet instrukcję oklejania modeli folią... Asortyment bardzo dobry. W sklepie nie ma ogromnej kolejki (jak na Bitwy Warszawskiej), do tego lokalizacja sprawia, że panuje w nim taki tajemniczy, kameralny nastrój... Szczerze mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 To samo mogę powiedziec w przeciwieństwe do sklepu na BITWY gdzie czekałem 30min bo trafiłem na nawego który nie wiedział gdzie co jestm, chyba szef sprzedawał silniczki po 5zł , gdy tylko ktos zapytał "mam takie cos "...... odrazu dawał na lade silniczek i baterie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe24la Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 A ja muszę trochę ponarzekać. Swego czasu zamawiałem tam model Serenity 2.5M. Zamówienie miało być zrealizowane w ciągu ok 4 tygodni i w razie czego mieli się do mnie odezwać. Jako że był to początek roku koło lutego nie spieszyło mi się za bardzo. Jednak po 2 miesiącach zniecierpliwiony postanowiłem zadzwonić i dowiedzieć się co z moim zamówieniem. Pan ze sklepu zaczął przepraszać, że nie mają rur węglowych do kadłuba, czy coś w tym stylu. Model miał być u mnie góra za dwa, trzy tygodnie. I znowu półtora miesiąca cisza. Wreszcie zdenerwowany dzwonię do nich ponownie i pytam się co z moim zamówieniem. A tam do mnie z pretensjami jeden z pracowników, że teraz mają dużo zamówień do USA i nie wyrabiają z zamówieniami. A ja mu na to, że po co w takim podają terminy realizacji i od razu można było powiedzieć, że nie wiadomo kiedy model będzie u mnie. Dodatkowo chcieli mi jeszcze policzyć drożej za model z racji, że w ciągu ponad 3 miesięcy zmieniły się koszty materiałów. Na szczęście po nieprzyjemnej trochę rozmowie, model w ciągu chyba tygodnia był wreszcie u mnie. Także ja niezbyt miło wspominam ten sklep Może obecnie coś się na zmieniło na lepsze, oby :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOBAS Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 zgadzam się z przedmówcą, zamawiałem szybowiec Bobolin, długi czas oczekiwania By nie przesadzić coś około 6 tygodni (jak na producenta tego modelu) to model który dostałem za nie małe pieniądze, to był na dodatek z małymi niedoróbkami w żelkocie na kadłubie jak i w rurce ogonowej, model sprawiał wrażenie jak to był odrzut z eksportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 W tym sklepie częściej robi zakupy moja Żona niż ja sam. Zbliża się jakieś święto to uśmiecham się o modelarski prezent. Z Arthobby pochodzą moje 4 modele Multiplexa, trochę akcesoriów i ostatnio ładowarka Hitec. Wszystko zawsze super sprawnie i w miłej atmosferze. Wiem, że Żona lubi u nich kupować, ja czasem też coś nabędę i zawsze można poszerzyć modelarską wiedzę i trochę pogadać. Sklep dobrze zaopatrzony, miła fachowa obsługa, jak czegoś nie ma to dość szybko sprowadzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Znowu Plus DODATNI dla ArtHobby. Miałem problem z programiatorem Hitec'a. Szybka diagnoza w sklepie - wadliwy. I równie szybka decyzja - dostałem nowy w pudełku w zamian za ten felerny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Pamiętajmy, że sklep ten jest tak naprawdę uzupełnieniem firmy produkującej cenione szybowce (tak wynika z wątku na RCGroups...). Kupiłem Tigrę-E i dostałem cały zestaw cennych rad "jak to się je", jako że jest to mój pierwszy model tego typu, po dużej ilości pianowców PNP, ARF, RTF i t.p. Samo składanie, chociaż dalekie od BNF daje mi mnóstwo frajdy - jak napisał gość na RCG: "godziny szlifowania skrzydeł tworzą magiczną więź z modelem" i coś w tym jest... Jakoś jestem mocno przekonany, że latać też się będzie fajnie. A jak wiadomo wiara czyni cuda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.