karlem Opublikowano 25 Lutego 2011 Opublikowano 25 Lutego 2011 ...zgadza się - będzie skręcał w prawo i to mocno...przynajmniej ze zdjęcia tak wynika, ale może to tylko złudzenie... trochę zniweluje to krzywo wklejony statecznik poziomy; lewa końcówka wyraźnie wyżej...
Lisekk Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Opublikowano 25 Lutego 2011 Zapewniam Was, ze statecznik jest prosto To wina zdjęcia... A jak z Tymi odbiornikami (prę postów wyżej)?
karlem Opublikowano 25 Lutego 2011 Opublikowano 25 Lutego 2011 ...no to całe szczęście, że fotka przekłamuje...
Lisekk Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Opublikowano 25 Lutego 2011 Sam się wystraszyłem i szybko pobiegłem sprawdzić ale okazało się, że wszystko jest prościutko :mrgreen: Mam dylemat co do tych odbiorników :roll:
fifi0125 Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 I jak tam prace nad Toto ? Jakieś postępy ?
Lisekk Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Opublikowano 26 Lutego 2011 Dzisiaj prace nad Totem zostały ukończone :jupi: Czekam na ostatnie części, więc prawdopodobnie około piątku - soboty planuję oblot. Muszę jeszcze kupić odbiornik ... Więc chciałbym żebyście mi doradzili: Któryś z tych będzie dobry ? Jeśli tak to który ? - http://allegro.pl/odbiorn...1478590734.html - Futaba R136F Zależy mi na waszych odpowiedziach :wink:
madrian Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 Tak się czepnę - model nie ma wzniosu. Zrobiłeś lotki? Bez lotek, skrzydła powinny mieć kilkustopniowy wznios i to jest w planach. Bez wzniosu, model będzie miał niską stabilność, a bez lotek brak możliwości regulacji przechyleń. Jeżeli już kupiłeś ten nadajnik EK-0404, to do niego może być odbiornik Esky EK-0420. Nie jest to dobry zestaw, ale działa.
Lisekk Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Opublikowano 26 Lutego 2011 Wznios będzie zrobiony ; ) Ta poprzeczka do niego już czeka Wlaśnie nigdzie nie mogę dostać tego odbiornika ...
Konrad65 Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 Też to zauważyłem,sam kupiłem z ledwością dla siebie.
Lisekk Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Opublikowano 28 Lutego 2011 Dzisiaj dostałem paczkę a w niej :mrgreen: : Znalazłem w jakimś sklepie ten odbiornik, mam nadzieję że mają go na stanie i lada dzień dostanę go do ręki Jak wszystko dobrze pójdzie to oblot Tota nastąpi w weekend. Niestety nie mam jego obecnych zdjęć. Czeka teraz na malowanie :twisted: Macie jakieś propozycje zestawienia kolorów ? (biały i czerwony), czekam na Wasze propozycj.
Lisekk Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Opublikowano 4 Marca 2011 Trochę się tu nie odzywałem. Ale w ten czas doszły mi wszystkie części potrzebne do ulotnienia mojego Tota Mam do Was pytanie co do programowana regla, a mianowicie co to jest hamulec ? Mam go programować ?
vowthyn Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 Hamulec służy do zatrzymania silnika w locie po to, aby łopatki śmigła się złożyły i nie stawiały oporu. Stosuje się to w motoszybowcach ze składanym śmigłem, chociaż wydaje mi się, że przy śmigle stałym może to być również użyteczne przy lądowaniu (po to, aby zatrzymać śmigło w pozycji mniej więcej poziomej żeby nie złamać go przy lądowaniu na brzuchu).
Lisekk Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Opublikowano 18 Marca 2011 Dawno się nie odzywałem, a wszystkie testy elektroniki już zakończone ; ) Czekałem aby na ładną pogodę i miał odbyć sie oblot. Niestety dzisiaj jak podłączałem aku do regla z wtyczki poszła iskra :shock: (minus był już podpięty a stało się to po podłączeniu +) Nie mam pojęcia dlaczego... Kable było dobrze podpięte. Regulator działa bo reaguję na napięciu 5V, więc się nie spalił. Ale teraz akkku nie daje oznak życia :cry: Dlaczego ? Można coś z tym jeszcze zrobić ?
madrian Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 Zrób kilka fotek wyposażenia. Jeżeli poszła iskra, to masz gdzieś zwarcie. Pokaż jak to u ciebie wygląda. Pakiet może napuchł? Woltomierz w łapkę i pomierz ogniwa na złączu serwisowym (tym do ładowarki). 1 z 2, 2 z 3, 3 z 4 itd. Powiedz co ci wyszło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.