DARIUS1 Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Witam dziś wybrałem się na loty przy temperaturze -8* silniczek odpalił oczywiście świecę musiałem mocno podgrzać na 2A po minucie lotu zgasł, silniczek asp15 wylądowałem bez problemu . Odpaliłem jeszcze raz sprawdziłem jak chodzi w pionie ,wszystko normalnie więc start i to samo tylko że zaraz po starcie (tym razem lekkie uszkodzenia ).Zastanawiam się do jakiej temperatury można bezpiecznie latać wczoraj latałem przy -6* i żadnych dziwnych zachowań silniczek nie wykazywał .Najprawdopodobniej o te dwa stopnie dziś było za dużo jak myślicie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Major Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Swieca inna i więcej nitra. Ja bym tak zrobił i zobaczył co bedzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DARIUS1 Posted February 22, 2011 Author Share Posted February 22, 2011 Latam na 10 % nitra więc wystarczająco a jaką świecę najlepiej zastosować latam na A3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witold_pi Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 folia aluminiowa dookoła cylindra Link to comment Share on other sites More sharing options...
DARIUS1 Posted February 22, 2011 Author Share Posted February 22, 2011 Wypróbuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janek Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to raczej należy obawiać się odmrożenia rąk (parowanie metanolu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.3333 Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Ja latałem do około -5 st i żadnych problemów nie było. Naklejałem plaster od czoła na cylinder. Poniżej -5st wolę elektryki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek.riese Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 W zeszłym roku latałem przy -15 stopniach i nie miałem problemów, Pytanie nasuwa się czy latasz na rycynie czy syntetyku. Ja latam na rycynie i paliwo 5% nitro, jedynie troszkę bogatszą mieszankę dałem i problemów nie było. W tym roku nie było okazji w mrozie spalinami polatać... brak czasu... i trzeba pamiętać żeby nie za mocno wychłodzić silnik na wolnych obrotach wtedy lubi gasnąc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.