madrian Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 no wlasnie, ktos sie naczyta, pozniej po swojemu cos tam podlaczy i po godzinie wyjdzie z tego dym, temat powinien byc dla tych co maja doswiadczenie w zagadnieniu mechaniczno fizyczno elektrotechnicznym z odpowiednią zdolnoscią do tych spraw, wobraznią co do bezpieczenstwa i efektów swoich zamierzen I to mówi ktoś kto chciał podłączyć baterię z Laptopa pod silnik modelarski? :wink: Nie wiem czy wiesz, ale podałeś tu kilka rozwiązań dzięki którym można spalić dom, urwać sobie rękę, stać się klientem oddziału leczenia poparzeń, a przynajmniej stracić model wraz z wyposażeniem. Jak masz takie cenne rady, to może sam je zastosuj w swojej praktyce modelarskiej? :twisted:
daniello Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 A nie latwiej byloby zainwestowac w pakiet 4s? Skoro dla Kolegi 11,1 V to zbyt malo, to moze prawie 15 wystarczy, a na pewno bedzie bezpieczniej.
mkrawcz1 Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 ... zeby przekazac wielu cennych informacji dla cywilizacji, tak juz mam:)Moim zdaniem (początkującego) nie masz czego przekazywać, więc odpuść sobie. Lepiej poświęć ten czas np. na uzupełnienie profilu.
samyFC Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Opublikowano 23 Lutego 2011 nie, musi byc tak jak robiłem juz, 3s i do tego bedzie dopalacz, duze napiecie na samym poczatku czyli przed regulatorem i silnikiem to niedobrze. Ogolnie dzieki za wszystko, zastanawiam sie m.in nad jakas nową generacją li-po, mozliwe ze nano-techy, aby dlugo mi sluzyly, takie ze 35-70c. To na tyle jesli chodzi o RC CAR i silnik szczotkowy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.